Home Contents up to 2015 Editors Instructions to authors Subscription Letters

ISSN 0459-6404

Ljubljana, 1983

Supplement 8


Introduction | Editors | Organizer

   

CONTENTS - I

   Page
ORGANIZIRANOST I RAZVOJ STOČARSTVA U SLOVENIJI  
(DIE ORGANISATION UND ENTWICKLUNG DER RINDERZUCHT IN SLOVENIEN)  
T. ZORC

1-15

 
IZGRADNJA MLEKARN V SLOVENIJI IN MOŽNOSTI ENERGETSKE RACIONALIZACIJE  
(DEVELOPMENT OF THE DAIRY INDUSTRY IN SLOVENIA AND THE POSSIBILITIES OF ENERGETIC RATIONALISATION)  
F. FORSTNERIČ, J. TRILER

17-26

 
UTICAJ ORGANIZACIONO-EKONOMSKIH FAKTORA NA AKUMULACIJU U INDUSTRIJSKOJ PRERADI MLEKA  
(IMPACT OF ORGANIZATIONAL AND ECONOMIC FACTORS ON FUND ACCUMULATION IN INDUSTRIAL PROCESSING OF MILK)  
B. BAJČETIĆ, B. KRSTIĆ

27-33

 
PROBLEMATIKA KVALITETE MLEKA NA SILAŽNIH PODROČJIH  
(PROBLEMATIK DER MILCHQUALITÄT IN SILAGEGEBIETEN)  
Ana ARSOV

35-46

 
KONTAMINACIJA MLEKA REZIDUAMA ANTIBIOTIKA  
(MILK CONTAMINATION WITH ANTIBIOTIC RESIDUES)  
Stojanka MITIĆ, Desanka MILENKOVIĆ

47-55

 
MOŽNOST ZASLEDOVANJA VSEBNOSTI BELJAKOVIN V RODOVNIŠKI KONTROLI  
(POSSIBILITY OF FOLLOWING THE MILK FAT CONTENT WITHIN MILK RECORDING)  
Majda ŠEF

57-62

 
THE IMPORTANCE OF MODERN QUALITY CONTROL OF MILK AND PRODUCTS  
(POMEN SODOBNE KONTROLE KVALITETE MLEKA IN MLEČNIH IZDELKOV)  
S. CHRISTAU

63-71

 
ZDRAVSTVENO VARSTVO IN REPRODUKCIJA GOVEJIH PLEMENIC V TRŽNI PROIZVODNJI MLEKA  
(HEALT AND REPRODUCTION PROBLEMS IN DAIRY COWS)  
L. ŠUŠTERŠIČ

73-80

 
VARSTVO OKOLJA PRI NAČRTOVANJU NOVIH INVESTICIJ V FARMSKE OBRATE - PROIZVODNJA MLEKA  
(ENVIRONMENTAL IMPAT ASSENSMENT FOR NEW INVESTMENTS IN MILK PRODUCTION i.e. FARMS)  
B. KONTIĆ, S. POLIČ

81-86

 
BIO-CIRC UMSPÜLSYSTEM FÜR AEROBISCH BEHANDELTEN FLÜSSIGDUNG  
(BIO-CIRC PRETOČNI SISTEM ZA AEROBNO OBDELAN TEKOČI GNOJ)  
W. HOBERGER

87-98

 
INTEGRIRANJE BIOMETANIRANJA V SISTEME OBDELAVE GNOJA V GOVEDOREJSKI PROIZVODNJI  
(THE INTEGRATION OF BIOMETHANISATION INTO ANIMAL WASTE SYSTEMS IN CATTLE PRODUCTION)  
F.V. NEKREP

99-109

 
UTICAJ IZDVAJANJA PRVIH MLAZEVA NA KVALITET MLEKA  
(DER EINFLUSS DER ABSONDERUNG DER ERSTEN MILCHSTRAHLEN AUF DIE QUALITÄT DER MILCH)  
V. JOVANOVIĆ

111-119

 
BAKTERIOLOŠKA KAKOVOST SUROVEGA MLEKA V SR SLOVENIJI  
(BACTERIOLOGICAL QUALITY OF RAW MILK IN SR SLOVENIJA)  
Irena ROGELJ

121-133

 
KVALITET SIROVOG MLIJEKA ZA PROIZVODNJU UHT STERILIZIRANOG MLIJEKA  
(QUALITY OF RAW MILK FOR THE PRODUCTION OF UHT STERILISED MILK)  
Anka POPOVIĆ-VRANJEŠ, Brana TRNIĆ

135-147

 
UTICAJ SILAŽNOG SIROVOG MLEKA NA STABILNOST KRATKOTRAJNO UHT STERILIZOVANOG MLEKA U TOKU LAGEROVANJA  
(INFLUENCE OF FRESH MILK OBTAINED FROM COWS FED ON SILAGE UPON STABILITY OF SHORT-TERM UHT STERILIZED MILK DURING STORAGE)  
B. MASLOVARIĆ

149-164

 
MÖGLICHKEITEN DER MASTITISBEKÄMPFUNG  
(MOŽNOSTI BORBE PROTI MASTITISU)  
B. SENFT, G. ERHARDT, F. MAYER

165-171

 
PRIMJENA "BERENIL-A" U LIJEČENJU UPALA VIMENA KOD KRAVA  
(APPLICATION OF PREPRARATION BERENIL IN TREATMENT OF UDDER'S INFLAMMATION IN COWS)  
Marija FILIPOVIĆ-PANINČIĆ, M. VARADIN, S. KUTLAČA, M. PODŽO, H. LOKVANČIĆ

173-180

 
UTICAJ SOMATSKIH ĆELIJA NA PROMENE HEMIJSKIH KOMPONENATA MLEKA  
(INFLUENCE OF SOMATIC CELLS ON CHANGES IN CHEMICAL COMPONENTS OF MILK)  
Stojanka MITIĆ, Nada JAKIMOV, Desanka MILENKOVIĆ, Dragica MIOČINOVIĆ

181-188

 
ZUM EINFLUSS DER ANTE PARTUM FÜTTERUNG AUF DIE ZUSAMMENSETZUNG DER MILCH ZU BEGINN DER LAKTATION  
(VPLIV KRMLJENJA KRAV PO TELITVI NA SESTAVO MLEKA NA ZAČETKU LAKTACIJE)  
E. FARRIES

189-196

 
NEW LONG LIFE PRODUCTS AND SOME ASPECTS OF THEIR DEVELOPMENT  
(NOVI OBSTOJNI PROIZVODI IN NEKATERI POGLEDI NA RAZVOJ TEH PROIZVODOV)  
L. WRÄNGHEDE

197-203

 
ISPITIVANJE BAKTERICIDNIH SVOJSTAVA DEZINFICIJENSA "SPOROTAL 100" I SAGLEDOVANJE MOGUČNOSTI PRIMENE U MLEKARSKOJ INDUSTRIJI  
(INVESTIGATION OF THE BACTERICIDE EFFECT OF "SPOROTAL 100" AND THE POSSIBILITY OF ITS APPLICATION IN MILK INDUSTRY)  
Miroslava TODOROVIĆ, Spomenka STANOJEVIĆ, Dubravka BAJIĆ

205-214

 
NEUERE TENDENZEN IN DER AROMATISIERUNG VON MILCHPRODUKTEN  
(NOVE MOŽNOSTI AROMATIZIRANJA MLEČNIH IZDELKOV)  
H.P. MÜLLER

215-222

 
DODATKI ZA PROIZVODNJO FERMENTIRANIH IN NEFERMENTIRANIH MLEČNIH IZDELKOV, NJIHOVA PROIZVODNJA IN KONTROLA  
(FRUCHTZUBEREITUNG FÜR PRODUKTION VON FERMENTIERTEN UND NICHTFERMENTIERTEN MILCH-ERZEUGNISSEN, DEREN HERSTELLUNG UND KONTROLE)  
B. PRISLAN

223-230

 
MOGUĆNOSTI PRIMJENE MIKROVALOVA U TEHNOLOGIJI PRERADE MLIJEKA  
(MICROWAVE UTILIZATION IN DAIRY INDUSTRY)  
N. TABORŠAK, Vera BAŠIĆ

231-241

 
UTICAJ TERMIČKIH TRETMANA NA VEĆU ODRŽIVOST SIRA  
(EFFECT OF THERMISATION CHEESE ON THEIR KEEPING QUALITY)  
Dragica MIOČINOVIĆ, M. STOJIĆ

243-250

 
MOŽNOSTI VARČEVANJA Z ENERGIJO PRI PROIZVODNJI MLEKA V PRAHU  
(MÖGLICHKEITEN ÜBER ENERGIEEINSPARUNG BEI DER MILCHPRODUKTION)  
O. ŽUNEC

253-267

 
PAKOVANJE PASTERIZOVANOG MLEKA U PLASTIČNU BOCU OD POLIETILENA  
(DIE VERPACKUNG DER PASTEURISIERTE MILCH IN PLASTISCHFLASCHE VON POLYETILEN)  
Ljiljana TTRIFUNOVIĆ, I. MADJAREVIĆ

269-274

 
ISPITIVANJE MOGUČNOSTI PRODUŽENJA ROKA TRAJNOSTI ČOKOLADNOG MLEKA PROIZVEDENOG U INDUSTRIJSKIM USLOVIMA  
(INDUSTRIALLY PRODUCED STERILIZED CHOCOLATE MILK WITH PROLONG KEEPING PROPERTIES)  
Gordana NIKETIĆ, S. MARINKOVIĆ, Nevena BUBANJA

275-282

 
UČINAK NIZINA NA TRAJNOST MLJEČNIH DESERATA  
(EFFECT OF NISIN ON THE SHELF-LIFE OF MILK-DESSERTS)  
Ljerka KRŠEV

283-289

 
VPLIV NIZKIH TEMPERATUR NA OBSTOJNOST EMENTALSKEGA IN EDAMSKEGA SIRA  
(INFLUENCE OF LOW TEMPERATURES ON PERSISTENCY OF EMMENTAL AND EDAM CHEESE)  
Tatjana SLANOVEC, B. PERKO

291-307

 
UTICAJ KVALITETA SIROVINE NA KVALITET SURUTKE U PRAHU DOBIJENE RASPRŠIVANJEM  
(EFFECT OF RAW MATERIAL QUALITY ON QUALITY OF SPRAY DRIED WHEY POWDER)  
Marijana CARIĆ, Spasenija MILANOVIĆ, D. GAVARIĆ, L. ALMAŠI

309-320

 
PROMJENE U SIRU EDMASKOG TIPA TOKOM ČUVANJA  
(CHANGES IN EDAM TYPE CHEESE DURING STORAGE)  
N. TABORŠAK, Ljubica STOJAK, Ljerka LEŠIĆ, Blanka KOLUDROVIĆ, Vera BAŠIĆ, J. PAVLEK

321-345

 
UTICAJ KVALITETE MLIJEKA NA PROIZVODNJU KAJMAKA  
(INFLUENCE OF QUALITY OF MILK ON PRODUCTION OF KAJMAK)  
Natalija DOZET, M. STANIŠIĆ, Sonja BIJELJAC, M. PEROVIĆ 347-356

continued overleaf

 

University of Ljubljana Biotechnical Faculty