ORGANIZIRANOST I RAZVOJ STOČARSTVA U SLOVENIJI |
|
(DIE ORGANISATION UND ENTWICKLUNG DER RINDERZUCHT IN
SLOVENIEN) |
|
T. ZORC
|
1-15
|
|
|
IZGRADNJA MLEKARN V SLOVENIJI IN MOŽNOSTI ENERGETSKE
RACIONALIZACIJE |
|
(DEVELOPMENT OF THE DAIRY INDUSTRY IN SLOVENIA AND THE
POSSIBILITIES OF ENERGETIC RATIONALISATION) |
|
F. FORSTNERIČ, J. TRILER |
17-26
|
|
|
UTICAJ ORGANIZACIONO-EKONOMSKIH FAKTORA NA AKUMULACIJU U
INDUSTRIJSKOJ PRERADI MLEKA |
|
(IMPACT OF ORGANIZATIONAL AND ECONOMIC FACTORS ON FUND
ACCUMULATION IN INDUSTRIAL PROCESSING OF MILK) |
|
B. BAJČETIĆ, B. KRSTIĆ |
27-33
|
|
|
PROBLEMATIKA KVALITETE MLEKA NA SILAŽNIH PODROČJIH |
|
(PROBLEMATIK DER MILCHQUALITÄT IN SILAGEGEBIETEN) |
|
Ana ARSOV |
35-46
|
|
|
KONTAMINACIJA MLEKA REZIDUAMA ANTIBIOTIKA |
|
(MILK CONTAMINATION WITH ANTIBIOTIC RESIDUES) |
|
Stojanka MITIĆ, Desanka MILENKOVIĆ |
47-55
|
|
|
MOŽNOST ZASLEDOVANJA VSEBNOSTI BELJAKOVIN V RODOVNIŠKI
KONTROLI |
|
(POSSIBILITY OF FOLLOWING THE MILK FAT CONTENT WITHIN
MILK RECORDING) |
|
Majda ŠEF |
57-62
|
|
|
THE IMPORTANCE OF MODERN QUALITY CONTROL OF MILK AND
PRODUCTS |
|
(POMEN SODOBNE KONTROLE KVALITETE MLEKA IN MLEČNIH
IZDELKOV) |
|
S. CHRISTAU |
63-71
|
|
|
ZDRAVSTVENO VARSTVO IN REPRODUKCIJA GOVEJIH PLEMENIC V
TRŽNI PROIZVODNJI MLEKA |
|
(HEALT AND REPRODUCTION PROBLEMS IN DAIRY COWS) |
|
L. ŠUŠTERŠIČ |
73-80
|
|
|
VARSTVO OKOLJA PRI NAČRTOVANJU NOVIH INVESTICIJ V
FARMSKE OBRATE - PROIZVODNJA MLEKA |
|
(ENVIRONMENTAL IMPAT ASSENSMENT FOR NEW INVESTMENTS IN
MILK PRODUCTION i.e. FARMS) |
|
B. KONTIĆ, S. POLIČ |
81-86
|
|
|
BIO-CIRC UMSPÜLSYSTEM FÜR AEROBISCH BEHANDELTEN FLÜSSIGDUNG |
|
(BIO-CIRC PRETOČNI SISTEM ZA AEROBNO OBDELAN TEKOČI
GNOJ) |
|
W. HOBERGER |
87-98
|
|
|
INTEGRIRANJE BIOMETANIRANJA V SISTEME OBDELAVE GNOJA V
GOVEDOREJSKI PROIZVODNJI |
|
(THE INTEGRATION OF BIOMETHANISATION INTO ANIMAL WASTE
SYSTEMS IN CATTLE PRODUCTION) |
|
F.V. NEKREP |
99-109
|
|
|
UTICAJ IZDVAJANJA PRVIH MLAZEVA NA KVALITET MLEKA |
|
(DER EINFLUSS DER ABSONDERUNG DER ERSTEN MILCHSTRAHLEN
AUF DIE QUALITÄT DER MILCH) |
|
V. JOVANOVIĆ |
111-119
|
|
|
BAKTERIOLOŠKA KAKOVOST SUROVEGA MLEKA V SR SLOVENIJI |
|
(BACTERIOLOGICAL QUALITY OF RAW MILK IN SR SLOVENIJA) |
|
Irena ROGELJ |
121-133
|
|
|
KVALITET SIROVOG MLIJEKA ZA PROIZVODNJU UHT
STERILIZIRANOG MLIJEKA |
|
(QUALITY OF RAW MILK FOR THE PRODUCTION OF UHT
STERILISED MILK) |
|
Anka POPOVIĆ-VRANJEŠ, Brana TRNIĆ |
135-147
|
|
|
UTICAJ SILAŽNOG SIROVOG MLEKA NA STABILNOST
KRATKOTRAJNO UHT STERILIZOVANOG MLEKA U TOKU LAGEROVANJA |
|
(INFLUENCE OF FRESH MILK OBTAINED FROM COWS FED ON
SILAGE UPON STABILITY OF SHORT-TERM UHT STERILIZED MILK DURING STORAGE) |
|
B. MASLOVARIĆ |
149-164
|
|
|
MÖGLICHKEITEN DER MASTITISBEKÄMPFUNG |
|
(MOŽNOSTI BORBE PROTI MASTITISU) |
|
B. SENFT, G. ERHARDT, F. MAYER |
165-171
|
|
|
PRIMJENA "BERENIL-A" U LIJEČENJU UPALA VIMENA
KOD KRAVA |
|
(APPLICATION OF PREPRARATION BERENIL IN TREATMENT OF
UDDER'S INFLAMMATION IN COWS) |
|
Marija FILIPOVIĆ-PANINČIĆ, M. VARADIN, S. KUTLAČA,
M. PODŽO, H. LOKVANČIĆ |
173-180
|
|
|
UTICAJ SOMATSKIH ĆELIJA NA PROMENE HEMIJSKIH
KOMPONENATA MLEKA |
|
(INFLUENCE OF SOMATIC CELLS ON CHANGES IN CHEMICAL
COMPONENTS OF MILK) |
|
Stojanka MITIĆ, Nada JAKIMOV, Desanka MILENKOVIĆ,
Dragica MIOČINOVIĆ |
181-188
|
|
|
ZUM EINFLUSS DER ANTE PARTUM FÜTTERUNG AUF DIE
ZUSAMMENSETZUNG DER MILCH ZU BEGINN DER LAKTATION |
|
(VPLIV KRMLJENJA KRAV PO TELITVI NA SESTAVO MLEKA NA ZAČETKU
LAKTACIJE) |
|
E. FARRIES |
189-196
|
|
|
NEW LONG LIFE PRODUCTS AND SOME ASPECTS OF THEIR
DEVELOPMENT |
|
(NOVI OBSTOJNI PROIZVODI IN NEKATERI POGLEDI NA RAZVOJ
TEH PROIZVODOV) |
|
L. WRÄNGHEDE |
197-203
|
|
|
ISPITIVANJE BAKTERICIDNIH SVOJSTAVA DEZINFICIJENSA
"SPOROTAL 100" I SAGLEDOVANJE MOGUČNOSTI PRIMENE U
MLEKARSKOJ INDUSTRIJI |
|
(INVESTIGATION OF THE BACTERICIDE EFFECT OF "SPOROTAL
100" AND THE POSSIBILITY OF ITS APPLICATION IN MILK INDUSTRY) |
|
Miroslava TODOROVIĆ, Spomenka STANOJEVIĆ, Dubravka
BAJIĆ |
205-214
|
|
|
NEUERE TENDENZEN IN DER AROMATISIERUNG VON
MILCHPRODUKTEN |
|
(NOVE MOŽNOSTI AROMATIZIRANJA MLEČNIH IZDELKOV) |
|
H.P. MÜLLER |
215-222
|
|
|
DODATKI ZA PROIZVODNJO FERMENTIRANIH IN NEFERMENTIRANIH
MLEČNIH IZDELKOV, NJIHOVA PROIZVODNJA IN KONTROLA |
|
(FRUCHTZUBEREITUNG FÜR PRODUKTION VON FERMENTIERTEN UND
NICHTFERMENTIERTEN MILCH-ERZEUGNISSEN, DEREN HERSTELLUNG UND KONTROLE) |
|
B. PRISLAN |
223-230
|
|
|
MOGUĆNOSTI PRIMJENE MIKROVALOVA U TEHNOLOGIJI PRERADE
MLIJEKA |
|
(MICROWAVE UTILIZATION IN DAIRY INDUSTRY) |
|
N. TABORŠAK, Vera BAŠIĆ |
231-241
|
|
|
UTICAJ TERMIČKIH TRETMANA NA VEĆU ODRŽIVOST SIRA |
|
(EFFECT OF THERMISATION CHEESE ON THEIR KEEPING QUALITY) |
|
Dragica MIOČINOVIĆ, M. STOJIĆ |
243-250
|
|
|
MOŽNOSTI VARČEVANJA Z ENERGIJO PRI PROIZVODNJI MLEKA V
PRAHU |
|
(MÖGLICHKEITEN ÜBER ENERGIEEINSPARUNG BEI DER
MILCHPRODUKTION) |
|
O. ŽUNEC |
253-267
|
|
|
PAKOVANJE PASTERIZOVANOG MLEKA U PLASTIČNU BOCU OD
POLIETILENA |
|
(DIE VERPACKUNG DER PASTEURISIERTE MILCH IN
PLASTISCHFLASCHE VON POLYETILEN) |
|
Ljiljana TTRIFUNOVIĆ, I. MADJAREVIĆ |
269-274
|
|
|
ISPITIVANJE MOGUČNOSTI PRODUŽENJA ROKA TRAJNOSTI ČOKOLADNOG
MLEKA PROIZVEDENOG U INDUSTRIJSKIM USLOVIMA |
|
(INDUSTRIALLY PRODUCED STERILIZED CHOCOLATE MILK WITH
PROLONG KEEPING PROPERTIES) |
|
Gordana NIKETIĆ, S. MARINKOVIĆ, Nevena BUBANJA |
275-282
|
|
|
UČINAK NIZINA NA TRAJNOST MLJEČNIH DESERATA |
|
(EFFECT OF NISIN ON THE SHELF-LIFE OF MILK-DESSERTS) |
|
Ljerka KRŠEV |
283-289
|
|
|
VPLIV NIZKIH TEMPERATUR NA OBSTOJNOST EMENTALSKEGA IN
EDAMSKEGA SIRA |
|
(INFLUENCE OF LOW TEMPERATURES ON PERSISTENCY OF
EMMENTAL AND EDAM CHEESE) |
|
Tatjana SLANOVEC, B. PERKO |
291-307
|
|
|
UTICAJ KVALITETA SIROVINE NA KVALITET SURUTKE U PRAHU
DOBIJENE RASPRŠIVANJEM |
|
(EFFECT OF RAW MATERIAL QUALITY ON QUALITY OF SPRAY
DRIED WHEY POWDER) |
|
Marijana CARIĆ, Spasenija MILANOVIĆ, D. GAVARIĆ, L.
ALMAŠI |
309-320
|
|
|
PROMJENE U SIRU EDMASKOG TIPA TOKOM ČUVANJA |
|
(CHANGES IN EDAM TYPE CHEESE DURING STORAGE) |
|
N. TABORŠAK, Ljubica STOJAK, Ljerka LEŠIĆ, Blanka
KOLUDROVIĆ, Vera BAŠIĆ, J. PAVLEK |
321-345
|
|
|
UTICAJ KVALITETE MLIJEKA NA PROIZVODNJU KAJMAKA |
|
(INFLUENCE OF QUALITY OF MILK ON PRODUCTION OF KAJMAK) |
|
Natalija DOZET, M. STANIŠIĆ, Sonja BIJELJAC, M. PEROVIĆ |
347-356 |