Home Contents up to 2015 Editors Instructions to authors Subscription Letters

ISSN 0459-6404

Ljubljana, 1990

Supplement 15


Introduction | Editors | Organizer

   

CONTENTS - II

   Page
ARCHE NOVA - I PRODUKCIJA MLEKA KOD AUTOHTONIH RASA OVACA
(ARCHE NOVA - AND PRODUCTION OF MILK OF AUTOCHOTONOUS BREEDS OF SHEEP)
B. ČUMLIVSKI, R. SEIBOLD 511-517
SEKRECIJA MLEKA MERINOVOG TIPA OVACA GAJENIH NAČINOM "SAFARI SYSTEM" - I. LAKTACIJA
(MILK SECRETION OF MERINO SHEEP KEPT IN THE SO CALLED "SAFARI SYSTEM" - I. LACTATION)
B. ČUMLIVSKI 519-522
MILK YIELD OF TSIGAL EWES WITH 37.5 % EAST FRIESIAN GENETIC PORTION
(MLEČNOST PRI OVCAH PASME CIGAJA Z 37,5 % DELEŽEM VZHODNO-FRIZIJSKE PASME)
M. MARGETIN, J. MALIK 523-524
UTICAJ RANE OPLODNJE NA MLEČNOST OVACA PIROTSKE OPLEMENJENE POPULACIJE
(EFFECT OF EARLY MATING ON MILK PRODUCTION OF IMPROVED PIROT SHEEP POPULATION)
M.P. PETROVIĆ, M. NENADIĆ, Z. SKALICKI 525-534
ASPEKTI RUČNE I MAŠINSKE MUŽNJE OVACA
(ASPECTS OF HAND MILKING AND MACHINE MILKING OF SHEEP)
B. ČUMLIVSKI, P. ŠIMEČEK 535-539
IMUNOGENETIČKA UPOREDJENJA MASTITIDA VIMENA KOD RAZNIH RASA OVACA
(IMUNO-GENETICS COMPARISON OF OCCURANCE OF MASTITIS IN DIFFERENT SHEEP BREEDS)
B. ČUMLIVSKI 541-547
THE CONTENT OF NITRIC SUBSTANCES IN EWE'S MILK IN RELATION TO AGE, PERIOD OF LACTATION, AND HEALTH OF UDDER
(VSEBNOST DUŠIČNIH SNOVI V OVČJEM MLEKU GLEDE NA STAROST, ČAS LAKTACIJE IN ZDRAVJE VIMENA)
Genowefa BONCZAR 549-556
CHANGES IN LIPID ACIDS CONTENT IN THE FAT OF EWE'S MILK IN RELATION TO AGE, PERIOD OF LACTATION AND STATE OF HEALTH IN THE UDDER
(SPREMEMBE V VSEBNOSTI MAŠČOBNIH KISLIN V OVČJEM MLEKU GLEDE NA STAROST, ČAS LAKTACIJE IN ZDRAVSTVENO STANJE VIMENA)
Genowefa BONCZAR, H. PUSTKOWIAK 557-564
PRELIMINARY OBSERVATIONS ON SOME ORGANOLEPTIC AND DIETETIC CHARACTERISTICS OF GOATS' MILK
(UVODNA OPAZOVANJA O NEKATERIH ORGANOLEPTIČNIH IN DIETETIČNIH LASTNOSTIH KOZJEGA MLEKA)
M. BONSEMBIANTE, I. ANDRIGHETTO, A.D.B. PERUFFO, A. FELLIN, C. TUTTA, S. DAOLIO, L. CHIANDETTI, P. BIANCO 565-573
RELATIONSHIPS BETWEEN THE COMPOSITION OF SHEEP MILK AND CHEESE
(ODNOSI MED SESTAVO OVČJEGA MLEKA IN SIRA)
M. MIKUŠ, J. ŠPÁNIK 575-576
MUŽNJA OVACA I PRODUKCIJA MLEČNIH PRODUKATA - KAO JEDAN OD STABILIZIRAJUČIH FAKTORA RENTABILITETA OVČARSTVA
(SHEEP MILKING AND PRODUCTION OF MILK PRODUCTS - ONE OF THE STABILIZING CIRCUMSTANCES OF RENTABILITY OF SHEEP BREEDING)
B. ČUMLIVSKI, P. ŠIMEČEK 577-581
VELIČINA KONCENTRACIJA I MLEČNOST ČESKIH SMEDJIH KRATKODLAKIH KOZA I-IV LAKTACIJA
(THE AMOUNT OF CONCENTRATION AND MILK YIELD OF THE CZECH BROWN SHORT-HAIRED GOATS I-IV LACTATION)
B. ČUMLIVSKI 583-589
PROIZVODNJA I SASTAV MLIJEKA KOZA ALPINA I SANSKE PASMINE
(ALPINE ANS SAANEN GOATS-MILK YIELD AND COMPOSITION)
N. ANTUNAC 591-599
STUDY OF UDDER UNIFORMITY IN GOATS WITH REGARD TO SELECTION
(PROUČEVANJE UNIFORMNOSTI POLOVIC KOZJIH VIMEN Z OZIROM NA SELEKCIJO)
M. MIKUŠ, M. MIKUŠ ml. 601-602
ORGANIZACIJA OVČARSKIH KRETANJA IZ SELA SA PODRUČJA PLANINE BJELAŠNICE
(THE ORGANISATION OF SHEEP MIGRATION FROM THE VILAGES OF THE AREA OF THE MOUNT BJELAŠNICA)
M. PEROVIĆ, Č. ČOPIĆ, M. MILIŠIĆ 603-611
HIGIJENSKO-PROFILAKTIČKI PRINCIP VENTILACIJE U ZATVORENIMA STAJAMA ZA GOVEDA
(HYGIENICO-PROPHYLACTIC PRINCIPLE OF VENTILATION IN CLOSE-SIDED CATTLE BARNS)
A. ASAJ, Marija VUČEMILO, Alenka HADŽIOSMANOVIĆ 613-619
HIGIJENSKI OSVRT NA OTPADNU VODU FARMI
(HYGIENIC REVIEW OF WASTE WATER TO BE FOUND ON FARMS)
A. ASAJ, Alenka HADŽIOSMANOVIĆ, Marija VUĆEMILO 621-627
MECHANISIERUNG DES MELKPROZESSES IM SPANNUNGSFELD ZWISCHEN MILCHHERGABE UND ARBEITSWIRTSCHAFT
(MEHANIZACIJA MOLŽE V RAZKORAKU MED MOLZNOSTJO IN EKONOMIČNOSTJO)
H. WORSTORFF, L. POPP 629-635
MILCHMENGENMESSUNG IN DER LANDWIRTSCHAFTLICHEN PRAXIS UNTER BESONDERER BERÜCKSICHTIGUNG DES STÖRFAKTORS SCHAUM
(MERJENJE KOLIČINE MLEKA NA KMETIJAH OB UPOŠTEVANJU MOTEČEGA FAKTORJA PENJENJA)
A. PREDIGER, H. WORSTORFF, A. SCHÖNE 637-643
KAKOVOST MOLŽE IN POŠKODBE MLEKA PRI MLEKOVODNIH SISTEMIH
(THE QUALITY OF MILKING AND DAMAGES TO MILK IN PIPELINE SYSTEM)
B. ŠOBAR 645-652
PROBLEMATIKA ŽIVINOREJSKE PRAKSE - PROIZVODNJA MLEKA V KMETIJSKIH ŠOLAH
(PROBLEMS OF CATTLE-BREEDING PRACTICE-MILK PRODUCTION AT FARMING SCHOOLS)
Nevenka CMOK 653-660
GOLUBOVI I VRAPCI NA GOVEDARSKIM I SEOSKIM FARMAMA
(PIGEONS AND SPARROWS ON CATTLE AND RURAL FARMS)
A. ASAJ, Marija VUĆEMILO 661-667
KVALITETA MLIJEČNIH PROIZVODA INDIVIDUALNIH PROIZVODJAČA NA ZAGREBAČKIM TRŽNICAMA
(QUALITY OF HOME-MADE DAIRY PRODUCTS ON ZAGREB GREEN - MARKET)
Jasmina LUKAČ, Dubravka SAMARŽIJA 669-681
HALTBARKEIT VON MILCH UND MILCHPRODUKTEN
(OBSTOJNOST MLEKA IN MLEČNIH IZDELKOV)
Nadeža GRUJIĆ 683-690
FACTORS DETERMING THE KEEPING QUALITY AND THE SHELF-LIFE DAIRY PRODUCTS
(FAKTORI KOJI ODREĐUJU ODRŽIVOST KVALITETE I TRAJNOSTI MLIJEČNIH PROIZVODA)
Jasmina LUKAČ, P.R. POULSEN 691-700
BACTOCATCH - EIN NEUES VERFAHREN ZUR VERBESSERUNG DER MILCHQUALITÄT
(BACTOCATCH - NOV POSTOPEK ZA IZBOLJŠANJE KAKOVOSTI MLEKA)
M. UHL 701-707
VPLIV VELIKOSTI POPULACIJE Gr-NEGATIVNIH PSIHROTROFOV NA NJIHOVO PREŽIVETJE PRI PASTERIZACIJI
(THE INFLUENCE OF POPULATION SIZE OF Gr-NEGATIVE PSYCHROTROPHS ON SURVIVAL DURING PASTEURIZATION)
Irena ROGELJ, Bojana BOGOVIČ 709-717
REZULTATI ISTRAŽIVANJA OSTATKA PESTICIDA U PASTERIZOVANOM I STERILIZOVANOM MLEKU
(THE RESULTS OF PESTICIDE RESIDUES INVESTIGATION IN PASTEURIZED AND STERILIZED MILK)
Vera VUKASINOVIĆ 719-725
NOVE MOGUČNOSTI PROIZVODNJE UHT STERILIZOVANIH KONCENTRATA MLEKA
(THE NEW POSIBILITY IN THE PRODUCTION OF THE UHT STERILIZED CONCENTRATES OF MILK)
Gordana NIKETIĆ 727-736
LIPOLIZA I HIDROKSIMETILFURFURAL U UHT REKOMBINOVANOM MLEKU
(LIPOLYSIS AND HYDROXYMETHYLFURFURAL IN UHT RECOMINED MILKS)
I.F. VUJIČIĆ, M. VULIĆ, G. NIKETIĆ, V.H. HOLSINGER 737-738
VPLIV ENCIMA BETA-GALAKTOZIDAZE NA KOAGULACIJO MLEKA PRI BAKTERIJI STREPTOCOCCUS THERMOPHILUS
(THE INFLUENCE OF THE BETA-GALACTOSIDASE ENZYME ON MILK COAGULATION WITH STREPTOCOCCUS THERMOPHILUS)
Karmen TORKAR-GODIČ, Irena ROGELJ 739-750
PROUČEVANJE AKTIVNOSTI ČISTIH I MEŠANIH KULTUR LBC. BULGARICUS IN STR. THERMOPHILUS V ENCIMATSKO HIDROLIZIRANEM MLEKU
(RESEARCHES IN THE ACTIVITY OF PURE AND MIXED CULTURES LBC. BULGARICUS AND STR. THERMIPHILUS IN ENZYMATICALLY HYDROLIZED MILK)
Ana ARSOV, Karmen GODIČ 751-762
UPOTREBA KONCENTRATA PROTEINA SIRUTKE U MLJEČNOJ HRANI ZA DOJENČAD
(UTILIZATION OF WHEY PROTEIN CONCENTRATES IN MILK FOOD FOR INFANT)
Ljubica TRATNIK, Ljerka KRŠEV 763-773
KINETIKA RASTA BIFIDOBACTERIUM BIFIDUM U RETENTATIMA MLIJEKA I DEMINERALIZIRANE SIRUTKE
(KINETICS OF BIFIDOBACTERIUM BIFIDUM GROWTH IN RETENTATES OF MILK AND DEMINERALIZED MILK)
Branka MAGDALENIĆ, Ljerka KRŠEV 775-783
UZGOJ ČISTE KUČTURE BIFIDOBACTERIUM BIFIDUM U RAZLIČITIM HRANLJIVIM PODLOGAMA
(CULTIVATION OF PURE CULTURE OF BIFIDOBACTERIUM BIFIDUM IN VARIOUS NUTRIENT MEDIA)
Ljerka KRŠEV, M. MALIJA 785-795
VPLIV GENETSKIH VARIANT KAPA KAZEINA NA KOAGULACIJSKE LASTNOSTI MLEKA
(INFLUENCE OF GENETICS VARIANTS OF KAPPA CASEIN IN RHEOLOGICAL PROPERTIES OF THE MILK)
A. SNOJ, I. MEDJUGORAC, Irena ROGELJ, R. GRAML, P. DOVČ 797-802
KORIŠĆENJE EKSTRACELULARNE PROTEAZE PENICILLIUM ROGUEFORTI U PROIZVODNJI ENZIMSKI MODIFIKOVANOG SIRA
(USE OF THE EXTRACELLULAR PROTEASE OF PENICILLIUM ROGUEFORTI IN THE PREPARATION ON ENZYME MODIFIED CHEESE)
I.F. VUJIČIĆ, S. PETROVIĆ, M. ŠKRINJAR, L. BANKA, M. VULIĆ 803-812
ANALIZA FAZA ZRENJA I KVALITETA OVČEG SIRA TIPA "ROQUEFORT"
(AN ANALYSIS OF SEPARATE RIPENING PHASES AND THE QUALITY OF SHEEP CHEESE THE "ROQUEFORT" KIND)
B. ČUMLIVSKI, F. FLÁM, F. ŽÁK 813-816
KORELATIVNI ODNOSI U TEHNOLOGIJI KAJMAKA
(CORRELATIVE RELATIONS IN TECHNOLOGY OF KAJMAK)
M. STANIŠIĆ, S. BIJELJAC, Z. SARIĆ, S. JOVANOVIĆ 817-823
ORGANSKE KISLINE KOT MOŽNI PARAMETRI KAKOVOSTI PARMEZANA
(ORGANIC ACIDS AS POSSIBLE PARAMETERS FOR DETERMINATION OF QUALITY FOR PARMESAN CHEESE)
B. PERKO, Vanja HABJAN-PENCA, Karmen GODIČ 825-835
SURVIVAL OF LISTERIA MONOCYTOGENES IN TRAPPIST CHEESE
(PREŽIVLJANJE LISTERIA MONOCYTOGENES U SIRU TRAPISTU)
I. KOVINČIĆ, I.F. VUJIČIĆ, M. ŠVABIĆ, M. VULIĆ, M. GAGIĆ, J.H. BRYNER 837-844
MOŽNOST UPORABE IONIZACIJE V SIRARSTVU
(IONISATION IN CHEESE MAKING AND ITS POSSIBILITY OF APPLICATION)
L. ŠUŠTARŠIČ 845-849
DOLOČANJE SUHE SNOVI V KORUZNIH SILAŽAH Z DESTILACIJSKO METODO PO DEAN-STARKU
(ESTABLISHING OF DRY MATTER IN MAIZE SILAGE BY THE DISTILATION METHOD ACCORDING TO DEAN-STARK)
Vekoslava STIBILJ, Jasna STEKAR, Lidija MARINČEK 851-857
ABECEDNO STVARNO KAZALO (SUBJECT INDEX)

859-866

   
ABECEDNO KAZALO AVTORJEV (AUTHOR INDEX)

867-870

back

 

University of Ljubljana Biotechnical Faculty