Home Contents up to 2015 Editors Instructions to authors Subscription Letters

ISSN 1408-3493

Ljubljana, 1995

Supplement 22


Introduction | Editors | Organizer

   

CONTENTS

   Page
PROSPECTS OF MEAT PRODUCTION IN SLOVENIA  
(PERSPEKTIVE PROIZVODNJE MESA V SLOVENIJI)  
S. ČEPIN, M. ČEPON, A. ŠALEHAR, D. KOMPAN, Antonija HOLCMAN, M. ŠTRUKLEC

11-25

 
PERSPECTIVES OF MEAT PRODUCTION IN CROATIA  
(PERSPEKTIVE PROIZVODNJE MESA NA HRVAŠKEM)  
I. JURIĆ, S. TANIĆ, Marija ĐIKIĆ, A. PETRIČEVIĆ, S. MUŽIĆ

27-33

 
STATE AND POSSIBILITIES OF BEEF AND PORK PRODUCTION IN HUNGARY  
(STANJE IN MOŽNOSTI PROIZVODNJE GOVEJEGA IN PRAŠIČJEGA MESA NA MADŽARSKEM)  
J. STEFLER, G. KOVACH, I. HOLLO, O. KOTSIS

35-45

 
PERSPECTIVES FOR MEAT PRODUCTION   
(PERSPEKTIVE PROIZVODNJE MESA)  
J. PLANK

47-59

 
POSSIBILITIES TO INFLUENCE THE CONSUMER RELEVANT QUALITY FACTORS AT BEEF, PORK AND POULTRY MEAT  
(MOŽNOSTI VPLIVANJA NA KAKOVOST, KI JO ŽELIJO PORABNIKI PRI GOVEJEM, PRAŠIČJEM IN PERUTNINSKEM MESU  
C. AVGUSTINI

61-70

 
GENETIC CHANGES FOR GROWTH TRAITS OF BROWN BULLS IN SLOVENIA  
(GENETSKE SPREMEMBE LASTNOSTI RASTI RJAVIH BIKOV V SLOVENIJI)  
M. ČEPON, Milena KOVAČ

71-76

 
GENETIC CHANGES FOR CARCASS TRAITS OF BROWN BULLS IN SLOVENIA  
(GENETSKE SPREMEMBE KLAVNIH LASTNOSTI RJAVIH BIKOV V SLOVENIJI)  
M. ČEPON, Milena KOVAČ

77-82

 
EXPLOITATION OF NATURAL RESOURCES BY BEEF CATTLE PRODUCTION  
(IZKORIŠČANJE NARAVNIH DANOSTI Z REJO GOVEDI ZA MESO)  
G. ALPÁR

83-89

 
THE IMPORTANCE OF EMBRYO TRANSFER IN SHEEP MEAT PRODUCTION  
(POMEN EMBRIOTRANSFERJA PRI OVCAH ZA PROIZVODNJO OVČJEGA MESA)  
Z. ROBIĆ, V. RUPIĆ, B. LIKER, R. BOŽAC, I. JURIĆ, Marija ĐIKIĆ, N. STIPIĆ

91-95

 
LEAD ACCUMULATION IN PASTURE GRASS AND IN ORGANS OF THE PASTURE SHEEP  
(NALAGANJE SVINCA V PAŠNI TRAVI IN V ORGANIH PAŠNIH OVC)  
J. KELEMEN, E. CSORDAS

97-104

 
MEAT PRODUCTION BY DRAFT HORSES AND GRASSLAND  
(PRIREJA MESA Z VPREŽNIMI KONJI NA TRAVINJU)  
S. MAKRAY, J. STEFLER, C. HANCZ, F. DER, I. SARUDI

105-108

 
PROTEIN, FAT AND MINERAL CONTENT OF GAME MEAT  
(VSEBNOST BELJAKOVIN, MAŠČOBE IN RUDNIN V MESU DIVJAČINE)  
Z. ZOMBORSZKY, G. SZENTMIHALYI, I. SARUDI, P. HORN, C. SZABO

109-113

 
A NOTE ON USE OF GENETIC ALGORITHMS IN EVALUATION OF DISPERSION PARAMETERS  
(UPORABNOST GENETSKIH ALGORITMOV PRI IZVREDNOTENJU DISPERZIJSKIH PARAMETROV)  
Marjana DROBNIČ

115-118

 
DIGESTIBILITY OF GRASS HAY BY DRAFT HORSES AND BEEF CATTLE  
(PREBAVLJIVOST SENA PRI DELOVNIH KONJIH IN PRI MESNEM GOVEDU)  
F. DER, S. MAKRAY, S. GOMBOS, GY. VANYUR

119-121

 
THE IMPACT OF INCOME ALTERATIONS IN SLOVENE MEAT PRODUCTION ON THE VOLUME OF PRODUCTION AND THE RATE OF SELF-SUFFICIENCY  
(DOHODKOVNI POLOŽAJ PRI PRIREJI MESA V SLOVENIJI IN NJEGOV VPLIV NA OBSEG PRIREJE TER STOPNJO SAMOOSKRBE)  
M. REDNAK, Tina VOLK

123-129

 
INFLUENCE OF GENOTYPE ON TISSUE GROWTH IN PIGS FROM 60 TO 150 KG LIVE WEIGHT  
(VPLIV GENOTIPA NA RAST POSAMEZNIH TKIV PRI PRAŠIČIH MED 60 IN 150 KG TELESNE MASE)  
S. ŽGUR, Milena KOVAČ, B. ŠEGULA

131-136

 
RELIABILITY OF THE PIG CARCASS MEATINESS EVALUATION RELATED TO DIFFERENT FAT THICKNESS  
(ZANESLJIVOST OCENE MESNATOSTI KLAVNIH TRUPOV PRAŠIČEV GLEDE NA RAZLIČNO DEBELOST SLANINE)  
A. PETRIČEVIĆ, Gordana KRALIK, G. KUŠEC, Zlata MALTAR

137-141

 
COMPARISON OF EQUATIONS FOR CARCASS GRADING IN SWINE  
(PRIMERJAVA ENAČB ZA OCENJEVANJE MESNATOSTI PRAŠIČEV)  
Milena KOVAČ, S. ŽGUR, Jana TAVČAR, B. ŠEGULA

143-148

 
CORRELATIONS BETWEEN ULTRASONIC MEASUREMENTS ON LIVE PIGS AND CARCASS MEATINESS  
(KORELACIJE MED ULTRAZVOČNIMI MERITVAMI NA ŽIVIH PRAŠIČIH IN MESNATOSTJO TRUPOV)  
Marija UREMOVIĆ. Z. UREMOVIĆ, T. ŠPERANDA, Marcela ŠPERANDA

149-154

 
PROPORTIONS OF THE HAM, LOIN AND BELLY-RIB PART IN THE CARCASSES OF PIGS  
(RAZMERJE MED ŠUNKO, HRBTOM IN TREBUŠJEM PRAŠIČEV)  
Marija ĐIKIĆ, I. JURIĆ

155-164

 
SLAUGHTERING PROPERTIES OF SWEDISH LANDRACE  
(KLAVNE LASTNOSTI PASME ŠVEDKSA LANDRACE)  
Đ. SENČIĆ, Gordana KRALIK, A. PETRIČEVIĆ

165-170

 
QUALITY ASSURANCE IN PORK PRODUCTION  
(ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI PRAŠIČJEGA MESA)  
Martina HENNING, E. KALLWEIT

171-175

 
RELATION BETWEEN POST MORTEM MEAT QUALITY AND SOME BIOCHEMICAL BLOOD PARAMETERS IN PIGS  
(RAZMERJE MED KVALITETO MESA TAKOJ PO ZAKOLU IN NEKATERIMI PARAMETRI KRVI PRI PRAŠIČIH)  
K. KONCZ-SOOS, M. ZOMBORSZKY-KOVACS, J. VETEK, P. GYODI

177-181

 
INFLUENCE OF PROCEDURES WITH PIGS ON MEAT QUALITY  
(VPLIV POSTOPKOV S PRAŠIČI NA KVALITETO MESA)  
I. ŠTUHEC

183-189

 
THE WEIGHTS OF FRESH, SALTED, PRESSED, SMOKED AND MATURED HAMS  
(MASA SVEŽIH, SOLJENIH, STISNJENIH, PREKAJENIH IN ZORJENIH ŠUNK)  
J. MATOKOVIĆ, M. SVIBEN, J. ŽIVKOVIĆ

191-195

 
PROSPECTIVE MAIN TRENDS IN DEVELOPMENT OF HUNGARIAN PIG PRODUCTION  
(PRIČAKOVANE RAZVOJNE SMERI V MADŽARSKI PRAŠIČEREJI)  
L. CSATO, A. OBORNIK, Zoltane VIRANYI

197-205

 
PERSPECTIVES OF THE PIG MEAT PRODUCTION REGARDING THE PRODUCTION DESIGN  
(PERSPEKTIVE PROIZVODNJE PRAŠIČJEGA MESA GLEDE NA PROIZVODNE POSTOPKE)  
M. SVIBEN

207-218

 
DRESSING PERCENTAGE AND THE CHEMICAL COMPONENTS OF MEAT OF CHICKENS FROM TWO-WAY SELECTION OF BODY WEIGHT  
(KLAVNOST IN SESTAVA MESA PIŠČANCEV IZ DVOSMERNE SELEKCIJE NA TELESNO MASO)  
Antonija HOLCMAN, B. ŽLENDER, A. KMECL

219-223

 
CARCASS TRAITS OF MODERN CHICKEN GENOTYPES  
(KLAVNE LASTNOSTI MODERNIH GENOTIPOV PIŠČANCEV)  
Gordana KRALIK, G. KUŠEC, Z. ŠKARTIĆ, S. MUDRIĆ

225-231

 
THE EFFECT OF PROVENANCE OF CHICKEN ON DRESSING PERCENTAGE AND MEAT COMPOSITION  
(VPLIV PROVENIENCE PIŠČANCEV NA KAKOVOST IN SESTAVO MESA)  
B. ŽLENDER, Antonija HOLCMAN, Alenka RAJAR

233-239

 
EVALUATION ON GROWTH RATE AND CARCASS CHARACTERISTICS OF MULE DUCKS ACCORDING OF THE SEX AND FEEDING  
(VPLIV SPOLA IN PREHRANE NA RAST IN KLAVNO KAKOVOST BASTARDOV MUŠKATNIH (NEMIH) RAC)  
F. BOGENFÜRST, S. SZASZ, Rita SZECHENYI

241-245

 
THE INFLUENCE OF AGE AND SEX ON CARCASS TRAITS OF MEAT-TYPE PIGEONS AND OLD PIGEONS  
(VPLIV STAROSTI IN SPOLA NA KLAVNE LASTNOSTI MLADIH IN STAREJŠIH GOLOBOV MESNEGA TIPA)  
I. MELEG, P. HORN

247-251

 
THE EFFECT OF THE SELECTION BASED ON COMPUTER TOMOGRAPHY ON THE CARCASS TRAITS OF PANNON WHITE GROWING RABBITS  
(SELEKCIJSKI UČINEK NA KLAVNE LASTNOSTI BELIH PANONSKIH KUNCEV V DOBI RASTI NA OSNOVI RAČUNALNIŠKE TOMOGRAFIJE)  
R. ROMVARI, Z. SZENDRO, I. RADNAIR, E. BIRONE-NEMETH

253-259

 
EFFECT OF LIVE WEIGHT ON THE CARCASS TRAITS OF PANNON WHITE RABBITS  
(VPLIV TELESNE MASE NA KLAVNE LASTNOSTI BELIH PANONSKIH KUNCEV)  
Z. SZENDRO, I. RADNAI, E. BIRONE-NEMETH, R. ROMVARI, G. MILISITS

261-268

 
INFLUENCE OF NUTRITION OF LACTATING DOES AND YOUNGS AFTER WEANING ON PRODUCTION PARAMETERS OF RABBITS  
(VPLIV PREHRANE SAMIC IN MLADIČEV TAKOJ PO ODSTAVITVI NA PROIZVODNJE KAZALCE KUNCEV)  
M. ŠTRUKLEC, Ajda KERMAUNER 269-275

 

University of Ljubljana Biotechnical Faculty