Home 


Letnik 92

Ljubljana, november 2008

Številka 1


VSEBINA

 
  Stran

 

 

In Memoriam
 

 

Prof. dr. Remziju I. BAKALLIJU v spomin

 

Peter DOVČ

4

PDF (90 KB)
   

Prehrana
 

 
Način delovanja in učinki probiotikov v prehrani živali  

Maša VODOVNIK in Romana MARINŠEK-LOGAR

5

Izvleček | PDF (189 KB)
    
Nekatere prehranske možnosti za preprečitev škodljivega vpliva fuzarijskih toksinov (T-2 in DON) na proizvodne lastnosti in lipidno peroksidacijo pri piščancih  

Vida REZAR, Tamara FRANKIČ in Janez SALOBIR

19

Izvleček | PDF (163 KB)
   
Spremembe sestave krmnih obrokov za goveje pitance: primer uporabe normativnih in pozitivnih matematičnih metod  

Jaka ŽGAJNAR in Stane KAVČIČ

29

Izvleček | PDF (282 KB)
   

Ekonomika
 

 
Farm income analysis of agricultural holdings in Macedonia using FADN methodology  
(Analiza dohodka kmetijskih gospodarstev v Makedoniji z uporabo FADN metodologije)  

Aleksandra MARTINOVSKA-STOJČESKA, Nenad GEORGIEV in Emil ERJAVEC

41

Izvleček | PDF (174 KB)
   

Živalska proizvodnja in predelava živalskih proizvodov
 

 
Influence of raw matter origin and production period on fatty-acid composition of dry-cured hams  
(Vpliv porekla stegen in stopnje zrelosti na maščobnokislinsko sestavo lipidov (Vipavskega) pršuta)  

Božidar ŽLENDER, Tomaž POLAK, Dajana ŠPACAPAN, Darko ANDRONIKOV in Lea GAŠPERLIN

53

Izvleček | PDF (167 KB)
   

Mikrobiologija
 

 
The microbiological quality of raw milk after introducing the two day's milk collecting system  
(Mikrobiološka kakovost surovega mleka po uvedbi sistema dvodnevnega zbiranja)  

Karmen GODIČ TORKAR in Slavica GOLC TEGER

61

Izvleček | PDF (200 KB)
   
Differences in melting temperatures of degenerated oligonucleotides targetting nitrous oxide reductase (nosZ) genes  
(Razlike v temperaturi taljenja začetnih oligonukleotidov za odkrivanje gena nosZ)  

Blaž STRES in Boštjan MUROVEC

75

Izvleček | PDF (205 KB)
   
Isolation of Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes from milk products sold under market conditions at Agra region  
(Osamitev bakterij Escherichia coli, Staphylococcus aureus in Listeria monocytogenes iz mlečnih proizvodov, ki so na tržišču v regiji Agra (Indija))  

Priyanka SINGH in Alka PRAKASH

83

Izvleček | PDF (141 KB)
   
Predmetno kazalo po deskriptorjih Agrovoc  
Tomaž BARTOL

89

Vsebinsko kazalo po predmetnih kategorijah Agris  
Nataša SIARD

91

   
Abecedno kazalo avtorjev

93

 

Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta