Home 


ISBN 961620421-1

Ljubljana, avgust 2004

Suplement 1


Platnica (PDF) | Uredništvo

   

VSEBINA

  Stran

Uvodna predavanja

Perspectives of Slovenian animal production are in sustainable agriculture  
(Perspektive slovenske živinoreje so v sonaravnem kmetovanju)  

Jože OSTERC, Ivan ŠTUHEC, Nežika PETRIČ in Antonija HOLCMAN

5

Izvleček | PDF (159 KB)
 
Ecological and ethological aspects of pig production in Croatia  
(Ekološki in etološki vidiki reje prašičev na hrvaškem)  

Boris ANTUNOVIĆ, Gordana KRALIK in Tihomir FLORIJANČIĆ

15

Izvleček | PDF (136 KB)  
   

Sustainability and environmental impact of the dairy production systems in mountain areas

 
(Trajnostni razvoj in vpliv tehnologije prireje mleka na okolje v gorskem območju)  

Giulio COZZI in Marina BIZZOTTO

21

Izvleček | PDF (169 KB)  
   

Present situation of the Hungarian animal production considering the ecological and ethical standards

 
(Stanje v živinorejski proizvodnji na Madžarskem v luči ekoloških in etičnih norm)  

József STEFLER, Ferenc BOGENFÜRST, László CSATÓ, Sándor MAKRAY, Zoltán SÜTŐ, Zsolt SZENDRŐ in Gyula TOLDI

29

Izvleček | PDF (133 KB)

 

   

Social responsibility of animal scientists in the new Europe

(Družbena odgovornost živinorejskih znanstvenikov v novi Evropi)  

John HODGES

37

Izvleček | PDF (147 KB)

 

   

Dairy farming in the Netherlands: challenged by demands for ecological and societal sustainability

 
(Prireja mleka na Nizozemskem – izzvana z zahtevami ekološke in socialne sonaravnosti)  

Simon J. OOSTING

47

Izvleček | PDF (172 KB)

 

 

Dobro počutje živali in kakovost proizvodov
 
 
On farm monitoring of animal welfare and environmental impact as a basis for quality assurance programmes  
(Spremljanje počutja živali na kmetiji in vplivov na okolje kot osnova programov zagotavljanja kakovosti)
Eberhard von BORELL in Frank M. MITLOEHNER

55

Izvleček | PDF (189 KB)
   
Meat quality, blood stress indicators and trimmed cut yield comparison of Black Slavonian pig with modern pigs in the production of Slavonian Kulen  
(Primerjava lastnosti kakovosti mesa, krvnih indikatorjev stresa in vsebnost pustega mesa pri prašičih za proizvodnjo izdelka slavonski kulen črne slavonske pasme in modernih pasem)
Danijel KAROLYI, Krešimir SALAJPAL, Željko SINJERI, Damir KOVAČIĆ, Ivan JURIĆ in Marija ĐIKIĆ

67

Izvleček | PDF (147 KB)
   
The influence of environmental enrichment with different kind of wood on some behavioural and fattening traits of rabbits housed in individual wire cages  
(Vpliv obogatitve okolja z različnimi vrstami lesa na nekatere etološke in pitovne lastnosti kuncev v individualnih kletkah)
Dušanka JORDAN, Ada VARGA, Ajda KERMAUNER, Gregor GORJANC in
Ivan ŠTUHEC

73

Izvleček | PDF (155 KB)
   
The influence of environmental enrichment with different kind of wood on carcass quality of individually caged rabbits  
(Vpliv obogatitve okolja z različnimi vrstami lesa na klavno kakovost individualno uhlevljenih kuncev)
Ajda KERMAUNER, Silvester ŽGUR, Dušanka JORDAN in Ivan ŠTUHEC

81

Izvleček | PDF (145 KB)
   
Indicators of biological value of the pheasant meat originated from natural and controlled breeding  
(Kazalci biološke vrednosti mesa fazanov iz naravnih in kontroliranih rej)
Zvonimir TUCAK, Mario ŠKRIVANKO, Marko KRZNARIĆ, Štefica POSAVČEVIĆ in Ivica BOŠKOVIĆ

87

Izvleček | PDF (136 KB)
   
Kakovost proizvodov in njihova splošna sprejemljivost
 
 
Products of origin: norms, standards and ethics  
(Izdelki z geografskim poreklom: norme, standardi in etika)
Jean BOYAZOGLU

93

Izvleček | PDF (136 KB)
   
The export and domestic sales of the Hungarian organic food  
(Izvoz in prodaja madžarskih ekoloških živil na domačem tržišču)
Gábor GYARMATI

99

Izvleček | PDF (135 KB)
   
Possibilities and dilemmas of using transgenic food in human nutrition  
(Možnosti in dileme uporabe transgene hrane v humani prehrani)
Slavko ČEPIN, Nada ČEPIN in Karl SALOBIR

105

Izvleček | PDF (147 KB)
   
Attitudes toward food additives in Hungarian consumers – preliminary results  
(Odnos madžarskih potrošnikov do dodatkov v hrani – predhodni rezultati)
Gábor TARNAVÖLGYI in Eszter MOLNÁR

113

Izvleček | PDF (156 KB)
   
Proste teme
 
 
Differences in slaughtering characteristics between crossbred pigs with Pietrain and Duroc as terminal sire  
(Razlike v klavnih lastnostih med prašiči križanci terminalnih pasem pietrain in duroc)
Goran KUŠEC, Gordana KRALIK, Antun PETRIČEVIĆ, Vladimir MARGETA, Zlata GAJČEVIĆ, Draženka GUTZMIRTL in Mario PEŠO

121

Izvleček | PDF (166 KB)
   
Comparison of the growth of fat and lean tissue in young rams based on ct scanning  
(Spremljanje rasti maščobnega in mišičnega tkiva pri mladih ovnih s CT meritvami)
Tímea KUPAI in Attila LENGYEL

129

Izvleček | PDF (183 KB)
   
Effect of sex on the share of main parts in carcass and tissues in breasts of turkeys  
(Vpliv spola na delež glavnih delov klavnega trupa in tkiv v prsih pri purah)
Zoran ŠKRTIĆ, Gordana KRALIK, Zlata MALTAR in Zlata GAJČEVIĆ

137

Izvleček | PDF (171 KB)
   
Milk production in recorded cows in the last ten years in Croatia  
(Prireja mleka pri kravah v kontroli v zadnjih desetih let na Hrvaškem)
Sonja JOVANOVAC, Krešimir KUTEROVAC, Vesna BULIĆ in Damir RIMAC

145

Izvleček | PDF (147 KB)
   
Development of goat breeding in Hungary  
(Razvoj kozjereje na Madžarskem)
Ágnes PINTÉR, Gyula TOLDI in Sándor KUKOVICS

153

Izvleček | PDF (153 KB)
   
Reproduction of rabbit does divergently selected for body fat content  
(Reprodukcijske lastnosti kunk glede na različno vsebnost telesne maščobe)
Gábor Milisits in András Lévai

161

Izvleček | PDF (162 KB)
   
Gene preservation in deer species  
(Ohranjanje genetske pestrosti pri damjakih)
Zoltán ZOMBORSZKY, Miklós SZABARI, Éva KANGYALICS in Róbert TÓTH

169

Izvleček | PDF (153 KB)
   
Effect of acorn (Quercus robur) intake on faecal egg count in outdoor reared Black Slavonian pig  
(Vpliv zauživanja doba (Quercus robur) na število jajčec v blatu črnih slavonskih prašičev, rejenih na prostem)
Krešimir SALAJPAL, Danijel KAROLYI, Relja BECK, Goran KIŠ, Ivan VICKOVIĆ, Marija ĐIKIĆ in Damir KOVAČIĆ

173

Izvleček | PDF (170 KB)
   
Influence of colostral immunity on gain and health status in calves  
(Vpliv kolostralne imunosti na prirast in zdravstveno stanje pri teletih)
Jožica JEŽEK in Martina KLINKON

179

Izvleček | PDF (153 KB)
   
Poster sekcija
 
 
Ecological production as a market regulator for the pork market in the county of Osijek and Baranja  
(Ekološka prireja kot regulator trga s prašičjim mesom na območju Osjeka in Baranje)
Zdravko TOLUŠIĆ, Gordana KRALIK in Vladimir MARGETA

185

Izvleček | PDF (165 KB)
   
Deriving economic weights by applying the profit equation method to a hypothetical Hungarian Large White pig population  
(Izračun ekonomskih tež z uporabo enačbe za izračun dobička pri hipotetični populaciji prašičev pasme madžarski large white)
László CSATÓ, Zsófia VÍGH in István NAGY

191

Izvleček | PDF (119 KB)
   
A comparison and development of morphometric characteristics of stallions and mares on the Lipizzaner stud of Đakovo  
(Primerjava in razvoj morfometričnih lastnosti žrebcev in kobil lipicanske pasme v kobilarni Đakovo)
Tomo RASTIJA, Mirjana BABAN, Zvonko ANTUNOVIĆ in Ivica MANDIĆ

195

Izvleček | PDF (143 KB)
   
Environmental adaptability and stability for reproduction traits of local chicken breeds  
(Okoljska prilagodljivost in stabilnost reprodukcijskih lastnosti pri lokalnih pasmah kokoši)
Martino CASSANDRO, Massimo DE MARCHI in Maristella BARUCHELLO

201

Izvleček | PDF (156 KB)
   
Effect of the housing system on the meat production of turkey  
(Vpliv načina uhlevitve pur na prirejo mesa)
Veronika HERENDY, Zoltán SÜTŐ, Péter HORN in István SZALAY

209

Izvleček | PDF (144 KB)
   
Comparative study on the behaviour of two goose genotypes selected for cramming during the preconditioning for laying  
(Primerjava obnašanja dveh genotipov gosi selekcioniranih na povečana jetra pred nesnostjo)
Marcell MOLNÁR, Tamás MOLNÁR in Ferenc BOGENFÜRST

215

Izvleček | PDF (151 KB)
   
Effect of nursing method and feeding scheme on the performance of growing rabbits till first mating  
(Vpliv načina napajanja in sheme krmljenja na učinkovitost rasti kuncev do prve paritve)
Mónika GYOVAI, Zsolt SZENDRŐ, Edit BIRÓ-NÉMETH, István RADNAI in Zsolt MATICS

221

Izvleček | PDF (150 KB)
   
Yield comparison of different green fodder crops mixtures  
(Primerjava pridelkov različnih krmnih mešanic za zeleno krmljenje)
Richárd HOFFMANN, Ferenc DÉR in Tamás FÁBIÁN

227

Izvleček | PDF (148 KB)
   
Fungal infection and occurence of zearalenone in barley harvested in 2003 in Serbia  
(Okužbe z glivami in pojav zeralenona v vzorcih ječmena, požetih v letu 2003 v Srbiji)
Marija ŠKRINJAR in Sunčica KOCIĆ-TANACKOV

233

Izvleček | PDF (176 KB)
   
Solving the problems of abandoned dogs in Slovenia  
(Reševanje problematike zapuščenih živali v Sloveniji)
Urška MARKELJ in Ivan ŠTUHEC

239

Izvleček | PDF (152 KB)
 
Vsebinsko kazalo po predmetnih kategorijah Agris
Nataša SIARD

245

 
Abecedno kazalo avtorjev

247

 

Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta