Home 

 

Tiskano obliko je možno naročiti po e-pošti

Sorry, but a Javascript-enabled browser is required to email me.

(10 EUR/izvod).


ISBN 978-961-6204-41-5

Ljubljana, september 2008

Suplement 2


Platnica (PDF) | Uredništvo

   

VSEBINA

  Stran

Vabljena predavanja

Emerging challenges for animal production, dangers and opportunities  
(Novi izzivi, nevarnosti in priložnosti za živinorejo)  

Peter HORN

5

Izvleček | PDF (134 KB)
 
Sustainable cattle production is the best for Slovenia  
(Za Slovenijo je primerna zlasti sonaravna govedoreja)  

Jože OSTERC

13

Izvleček | PDF (151 KB)  
   

Animal welfare as a pillar of a sustainable farm animal production

 
(Dobro počutje živali kot steber sonaravne živinoreje)  

Giulio COZZI, Marta BRSCIC in Flaviana GOTTARDO

23

Izvleček | PDF (175 KB)  
   

Unauthorised usage of veterinary drugs as a potential risk to human and animal health

 
(Samovoljna uporaba veterinarskih zdravil kot velika nevarnost za zdravje ljudi in živali)  

Ksenija BANOVIĆ, Vedran POLJAK, Mirjana BABAN, Tihomir Florijančić, Mate LJUBIČIĆ in Boris ANTUNOVIĆ

33

Izvleček | PDF (164 KB)

 

   
Proizvodni sistemi in kakovost proizvodov
 
 

Milk production of Bovška sheep in conventional and organic farming system

(Mlečnost bovške ovce v konvencionalnem in ekološkem načinu reje)  

Miran KASTELIC in Dragomir KOMPAN

41

Izvleček | PDF (244 KB)

 

   

Fatty acid composition of lamb meat as affected by production system, weaning and sex

 
(Vpliv tehnologije reje, odstavitve in spola na maščobno kislinsko sestavo mesa jagnjet jezersko-solčavske pasme)  

Angela CIVIDINI, Alenka LEVART in Silvester ŽGUR

47

Izvleček | PDF (135 KB)

 

 

Characteristics of carcass and tissues in pigs of Turopolje breed and crossbreds TCSL  
(Lastnosti klavnih polovic in tkiv pri turopoljskem prašiču in TCSL križancih)
Marija ĐIKIĆ, Krešimir SALAJPAL, Danijel KAROLYI, Domagoj ĐIKIĆ in Mirjana MIHELČIĆ

53

Izvleček | PDF (160 KB)
   
Effects of stocking density, cage and floor type on the meat quality of growing rabbits  
(Vpliv gostote živali, vrste kletke in nastilja na kakovost mesa rastočih kuncev)
Gabriella JEKKEL, Gábor MILISITS, György BÁZÁR, László LOCSMÁNDI in István NAGY

59

Izvleček | PDF (147 KB)
   
Composition of carcass cuts in young Simmental bulls and heifers  
(Sestava posameznih kosov klavnih polovic mladih lisastih bikov in telic)
Danijel Karolyi, Marija đikić, Krešimir Salajpal, Vlatka čubrić-čurik in Ivan Jurić

65

Izvleček | PDF (140 KB)
   
Določanje genetskih značilnosti pasem in proizvodnih lastnosti
 
 
Genetic characterization of autochthonous cattle breeds, Cika and Busha, using microsatellites  
(Genetska karakterizacija avtohtonih pasem govedi cike in buše z uporabo mikrosatelitov)
Mojca SIMČIČ, Marko ČEPON, Simon HORVAT, Sonja JOVANOVAC, Vesna GANTNER, Peter DOVČ in Dragomir KOMPAN

71

Izvleček | PDF (149 KB)
   
Genetic characterization of alpine sheep breeds  
(Genetska karakterizacija alpskih pasem ovc)
Chiara DALVIT, Elena SACCA, Martino CASSANDRO, Martina GERVASO, Emilio PASTORE in Edi PIASENTIER

79

Izvleček | PDF (154 KB)
   
An integrated map of cattle candidate genes for mastitis: a step forward to new genetic markers  
(Integrirana karta kandidatnih genov za mastitis pri govedu: korak naprej pri razvoju novih genetskih označevalcev)
Jernej OGOREVC, Tanja KUNEJ in Peter DOVČ

85

Izvleček | PDF (212 KB)
   
Investigating PRKAG3 polymorphisms for traits of interest in dry ham production  
(Raziskovanje polimorfizmov gena PRKAG3 za lastnosti pomembne pri proizvodnji pršuta)
Martin ŠKRLEP, Marjeta ČANDEK-POTOKAR, Tatjana KAVAR, Blaž ŠEGULA, Veronique SANTÉ-LHOUTELLIER in Pere GOU

93

Izvleček | PDF (139 KB)
   
Prehrana živali in kakovost proizvodov
 
 
Influence of acorn intake on blood lipid profile and longisimus muscle characteristics of Black Slavonian pig  
(Vpliv zauživanja doba na maščobe v krvi in značilnosti dolge hrbtne mišice pri črnem slavonskem prašiču)
Krešimir SALAJPAL, Danijel KAROLYI, Marija đikić, Vesna KANTURA, Goran KIŠ in Željko SINJERI

99

Izvleček | PDF (152 KB)
   
Effect of dietary protein/energy combinations on male broiler breeder performance  
(Vpliv razmerja med beljakovinami in energijo v krmi na proizvodne lastnosti očetov pitovnih piščancev)
Zvonimir STEINER, Matija DOMAĆINOVIĆ, Zvonko ANTUNOVIĆ, Zdenko STEINER, Đuro SENČIĆ, Jasenka WAGNER in Darko KIŠ

107

Izvleček | PDF (148 KB)
   
The effect of tannins partly bounded on proteins on production and slaughter parameters in growing rabbits  
(Vpliv taninov, delno vezanih na beljakovine, na pitovne in klavne lastnosti rastočih kuncev)
Ajda KERMAUNER

117

Izvleček | PDF (151 KB)
   
Effect of dietary EE/NFE ratio on sensorial traits of shi drum  
(Vpliv EE/BNI razmerja v obroku na senzorične lastnosti korbelov)
Severino SEGaTO, Luca FASOLATO, Stefania BALZAn, Carla Azzurra ELIA, Enrico NOVeLLi in Igino ANDRIGHETTO

123

Izvleček | PDF (142 KB)
   
Effect of different source of oils on fatty acid profile and organoleptic traits of eggs  
(Vpliv različnega izvora olj na aminokislinsko sestavo in senzorične lastnosti jajc)
Zoran ŠKRTIĆ, Gordana KRALIK, Zlatica GAJČEVIĆ, Danica HANŽEK in Ivan BOGUT

129

Izvleček | PDF (134 KB)
   
Effect of feed processing on in situ ruminal degradation of cereal grains and on the degree of synchrony of organic matter and nitrogen release in the rumen of grazing lactating dairy cows  
(Vpliv obdelave krme na in situ razgradnjo žitnih zrn v vampu in na stopnjo sinhronosti razgradnje organske snovi in sproščanja dušika v vampu molznic na paši)
Róbert TÓTHI, Johannes PIJNENBURG in Seerp TAMMINGA

135

Izvleček | PDF (168 KB)
   
Comparison of yields and nutritive value of different spring green forage mixtures  
(Primerjava pridelka in hranilne vrednosti različnih spomladanskih mešanic voluminozne krme)
Richárd HOFFMANN, Tamás FÁBIÁN in Ferenc DÉR

143

Izvleček | PDF (139 KB)
   
Zdravje živali
 
 
The influence of immunoglobulin status on health status and growth performance in calves to the age of 24 weeks  
(Vpliv imunoglobulinskega statusa na zdravstveno stanje in rast telet do starosti 24 tednov)
Martina KLINKON, Tomaž ZADNIK, Jože STARIČ, Marija NEMEC in Jožica JEŽEK

149

Izvleček | PDF (141 KB)
   
The relationship between diet and retained placenta in cows  
(Povezanost prehrane in zaostale placente pri kravah)
Krunoslav ALŠIĆ, Matija DOMAĆINOVIĆ, Željko PAVIČIĆ, Željko BUKVIĆ, Mirjana BABAN in Boris ANTUNOVIĆ

155

Izvleček | PDF (205 KB)
   
Bone tissue metabolism in cattle  
(Presnova kostnega tkiva pri govedu)
Jože STARIČ, Jožica JEŽEK, Martina KLINKON, Marija NEMEC in Tomaž ZADNIK

163

Izvleček | PDF (120 KB)
   
Antibody response following sow vaccination using cell and recombinant vaccines, single and multiple application  
(Imunski odziv svinj po vakcinaciji s celično in rekombinantno vakcino z ločeno in mešano aplikacijo)
Stane KOŠOROK in Miran KASTELIC

167

Izvleček | PDF (150 KB)
   
Proste teme
 
 
Asymmetric S-function in the prediction of growth characteristics of hybrid pigs  
(Napovedovanje lastnosti rasti pri hibridnih prašičih z asimetrično S-funkcijo)
Goran KUŠEC, Gordana KRALIK, Ivona ĐURKIN, Dragutin VINCEK, Antun PETRIČEVIĆ in Ulrich BAULAIN

173

Izvleček | PDF (204 KB)
   
The effect of carcass temperature and treatment on the computer tomograph based tissue separation  
(Vpliv temperature klavnih polovic in ravnanja z njimi na ločevanje tkiv z računalniško tomografijo)
Csaba SZABÓ in László BABINSZKY

181

Izvleček | PDF (146 KB)
   
Spreadsheet tool for least-cost and nutrition balanced beef ration formulation  
(Orodje za načrtovanje najcenejših in prehransko izravnanih obrokov za pitance)
Jaka ŽGAJNAR in Stane KAVČIČ

187

Izvleček | PDF (197 KB)
   
Comparison of calculation methods of daily milk yield, fat and protein contents from AM/PM milkings  
(Primerjava različnih metod za izračun dnevnih mlečnosti ter vsebnosti maščob in beljakovin iz jutranje ali večerne molže)
Janez JENKO, Tomaž PERPAR, Betka LOGAR, Jože VERBIČ in Milena KOVAČ

195

Izvleček | PDF (161 KB)
   
Poster sekcija
 
 
Carcass and meat quality traits of pig fatteners from Slovenian breeding programme  
(Kakovost trupa in mesa prašičev iz slovenskega rejskega programa)
Maja PREVOLNIK, Martin ŠKRLEP, Dejan ŠKORJANC in Marjeta ČANDEK-POTOKAR

201

Izvleček | PDF (141 KB)
   
Genetically modified soybean in the feeding of cattles in South-Transdanubian region  
(Genetsko spremenjena soja vprehrani goveda v Juženem Podonavju)
Andrea Laki Lukács, Szilárd Berke in Attila Máthé

207

Izvleček | PDF (124 KB)
   
Fatty acid profile in milk of Busha, Cika and Simmental breed  
(Maščobnokislinska sestava mleka krav pasem buša, cika in lisasta)
Zoran ŠKRTIĆ, Alenka LEVART, Sonja JOVANOVAC, Vesna GANTNER in Dragomir KOMPAN

213

Izvleček | PDF (164 KB)
   
 
Vsebinsko kazalo po predmetnih kategorijah Agris
Nataša SIARD

219

 
Abecedno kazalo avtorjev

221

 

Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta