Home 


Letnik 84

Ljubljana, december 2004

Številka 1


VSEBINA

 
  Stran

Mlekarstvo
 

 

Characterization of autochthonous lactic acid bacteria from an artisanal Italian cheese

 

(Karakterizacija mlečnokislinskih bakterij v avtohtonem kmečkem italijanskem siru)

 

Giuseppe ZEPPA, Maria Grazia FORTINA, Paola DOLCI, Anna ACQUATI, Annibale GANDINI in Pier Luigi MANACHINI

3

Izvleček | PDF (267 KB)
   
Traditional manufacturing of hard chese – kachkaval on Stara Planina mountain  
(Tradicionalna izdelava trdega sira kačkavalj na Stari Planini)  
Zora MIJAČEVIĆ in Snežana BULAJIĆ

11

Izvleček | PDF (143 KB)
    
Use of mono- and sesquiterpenes for characterisation of mountain cheeses  
(Uporaba mono- in seskviterpenov za karakterizacijo sirov s planin)  

Giuseppe ZEPPA, Manuela GIORDANO, Marta BERTOLINO in Vincenzo GERBI

17

Izvleček | PDF (157 KB)
   
Enterococci in cheese – phenotypization and antibiotic resistance  
(Enterokoki v sirih – fenotopizacija in rezistenca proti antibiotikom)  

Snežana BULAJIĆ in Zora MIJAČEVIĆ

25

Izvleček | PDF (144 KB)
   
Enumeration, isolation, and identification of bifidobacteria from dairy products  
(Štetje, izolacija in identifikacija bifidobakterij v mlečnih izdelkih)  
Eva VLKOVÁ, Vojtěch RADA in Iva TROJANOVÁ

31

Izvleček | PDF (131 KB)
   
Diagnostic use of proficiency testing in dairy laboratory  
(Diagnostična uporaba preverjanja usposobljenosti mlekarskih laboratorijev)  
Oto Hanuš, Václava Genčurová, Pavel Hering, Miloš Klimeš in Radoslava Jedelská

37

Izvleček | PDF (224 KB)
   

The microbiological quality of some critical control points in the cheese production of individual Slovenian cheese-makers

 

(Mikrobiološka kakovost na nekaterih kritičnih kontrolnih točkah proizvodnje sira pri posameznih slovenskih sirarjih)

 
Karmen GODIČ TORKAR in Slavica GOLC TEGER

43

Izvleček | PDF (272 KB)
   
Ekonomika
 
 
The consequences of changing conditions of the European dairy sector for the strategies of dairy companies  
Hannes WEINDLMAIER

63

Izvleček | PDF (227 KB)
   
Predmetno kazalo po deskriptorjih Agrovoc  
Tomaž BARTOL

81

Vsebinsko kazalo po predmetnih kategorijah Agris  
Nataša SIARD

83

   
Abecedno kazalo avtorjev

85

 

Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta