Home 


Letnik 81

Ljubljana, 2003

Številka 2


VSEBINA

 
   

Konceptualizacija sistema socialnih storitev za osebe s posebnimi potrebami kot dopolnilne dejavnosti na kmetijah

 
Katja Vadnal  205
Izvleček | PDF 
   

Uporaba modelov logistične regresije za analizo povpraševanja po socialnih storitvah kot dopolnilne dejavnosti na kmetiji

 
Katarina KOŠMELJ, Katja VADNAL  221
Izvleček | PDF 
    

The role of chlorogenic acid in the resistance of apples to apple scab (Venturia inaequalis (Cooke) G. Wind. Aderh.)

 

(Vpliv klorogenske kisline na odpornost jablane proti jablanovem škrlupu (Venturia inaequalis (Cooke) G. Wind. Aderh.))

 

Maja Mikulič Petkovšek, Valentina Usenik, Franc Štampar

 233
Izvleček | PDF 
   

Razlike med sortama ‘Merlot’ (Vitis vinifera L. cv. ‘Merlot’) in ‘Cabernet sauvignon’ (Vitis vinifera L. cv. ‘Cabernet sauvignon’) ter primerjava kakovosti grozdja v Goriških brdih

 

Denis RUSJAN

 243
Izvleček | PDF 
   

Razlike v kakovosti grozdja sort ‘Rebula’ (Vitis vinifera L. cv. 'Rebula') in ‘Chardonnay’ (Vitis vinifera L. cv. 'Chardonnay') v Goriških brdih

 
Denis RUSJAN  
Izvleček | PDF  253
   

Pridelek in senzorična kakovost krompirja (Solanum tuberosum L.) iz kolekcijskega nasada Biotehniške fakultete

 
Darja KOCJAN AČKO  
Izvleček | PDF  265
   

Rastlinsko gradivo prvega botaničnega parka na Slovenskem – Brda pri Kranju

 
Marko DOBRILOVIČ, Nikolaja KRAVANJA 277
Izvleček| PDF 
   

The influence of virus diseases on grape polyphenols of cv. ‘Refošk’

 

(Vpliv virusnih bolezni na vsebnost polifenolov grozdja sorte 'Refošk')

 
Irma TOMAŽIČ, Urška VRHOVŠEK, Zora KOROŠEC-KORUZA 287
Izvleček | PDF
 

Razvojni trendi v slovenskem kmetijstvu

 
Matija KOVAČIČ, Andrej UDOVČ  297
Izvleček | PDF
 

Razvoj metode za določanje topnega organskega dušika v tleh

 
Veronika KMECL, Janez SUŠIN  313
Izvleček | PDF
 

Determination of ash content in Slovenian wines by empirical equations

 

(Določanje vsebnosti pepela v slovenskih vinih z empiričnimi enačbami)

 
Tatjana KOŠMERL, Dejan BAVČAR  325
Izvleček | PDF
 

Dihalni potencial – kazalnik stresa pri rastlinah

 
Mateja GERM, Alenka GABERŠČIK  335
Izvleček | PDF

Impact of various growing methods on tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) yield and sensory quality

 

(Vpliv različnih tehnik gojenja na pridelek in senzorične lastnosti  paradižnika (Lycopersicon esculentum Mill.))

 
Dragan ŽNIDARČIČ, Stanislav TRDAN, Emil ZLATIČ  
Izvleček  | PDF 341

Nutritional comparison of tartary buckwheat with common buckwheat and minor cereals

 

(Primerjava hranilne vrednosti tatarske ajde z navadno ajdo in drugimi žiti)

 
Giovanni BONAFACCIA, Nina FABJAN  349
Izvleček | PDF

Mikrorajonizacija vinorodnega okoliša Goriška brda

 
Denis RUSJAN, Zora Korošec-Koruza  357
Izvleček | PDF 

Preference and perceived naturalness in visual perception of naturalistic landscapes

 

(Všečnost in naravni vtis v vidni zaznavi naturalističnih krajin)

 
Tanja SIMONIČ  369
Izvleček | PDF

Možnosti za usklajevanje razvoja kmetijstva z drugimi družbenimi interesi na slovenskem podeželju, primer občine Komenda

 
Mojca Golobič, Ivan Marušič, Matija Kovačič  
Izvleček | PDF 389

Vsebinska obdelava prispevkov v zborniku let. 81, št. 2      

 
Tomaž BARTOL, Karmen STOPAR  411
PDF

Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta