Home 


ISSN 1408-3493

Ljubljana, 1998

Suplement 30


Platnica (PDF) | Predstavitev | Uredništvo | Organizator (PDF)

   

VSEBINA

 
Stran
Uvodna predavanja
  
QUALITY OF ANIMAL PRODUCTION AND ANIMAL PRODUCTS IN SLOVENIA  
(KAKOVOST ŽIVINOREJSKE PROIZVODNJE IN PROIZVODOV V SLOVENIJI)  

M. ČEPON, S. ČEPIN in C. VARGA

15-23

   
TOPICAL ISSUES IN THE PRODUCTION OF ANIMAL-BASED PRODUCTS AND PRODUCT QUALITY IN HUNGARY, WITH PARTICULAR RESPECT TO ENTRY INTO THE EUROPEAN UNION  
(KLJUČNA VPRAŠANJA PROIZVODNJE ANIMALNIH PROIZVODOV IN NJIHOVE KAKOVOSTI NA MADŽARSKEM S POSEBNIM OZIROM NA VSTOP V EVROPSKO UNIJO)  
L. BABINSZKY in J. STEFLER

25-35

   
COMPETITIVENESS AND QUALITY CONDITIONS OF ANIMAL PRODUCTS IN CROATIA COMPARED TO THE CEFTA AND EC COUNTRIES  
(KONKURENČNOST IN KAKOVOSTNI POGOJI ŽIVALSKIH PROIZVODOV NA HRVAŠKEM V PRIMERJAVI Z DRŽAVAMI CEFTE IN EC)  
M. BOŽIĆ, I. JURIĆ, A. KOLEGA, Marija ĐIKIĆ, Gordana KRALIK in A. PETRIČEVIĆ

37-43

   
Problematika prilagajanja evropskim integracijam  
   
RESTRUCTURING OF THE LIVESTOCK PRODUCTION IN CENTRAL AND EASTERN EUROPEAN COUNTRIES  
(PRESTRUKTURIRANJE ŽIVINOREJSKE PROIZVODNJE V DRŽAVAH SREDNJE IN VZHODNE EVROPE)  
F. HABE, M. ZJALIČ in E. ERJAVEC

45-58

   
LIVESTOCK AND PRODUCTS ADJUSTMENT TO THE EUROPEAN UNION LEGISLATION AND STANDARDIZATION FOR MARKETING, QUALITY AND ENVIRONMENT PROTECTION  
(PRILAGODITEV ŽIVALSKE PROIZVODNJE IN IZDELKOV ZAKONODAJI EVROPSKE UNIJE IN STANDARDIZACIJA ZA TRŽENJE, KAKOVOST IN VARSTVO OKOLJA)  
K. BENČEVIĆ, Ž. BUKVIĆ in A. PETRIČEVIĆ

59-65

   
FACTORS INFLUENCING THE COMPETITIVENESS OF HUNGARIAN AGRICULTURE AND RURAL AREAS PRIOR TO JOINING THE EU  
(DEJAVNIKI VPLIVA NA KONKURENČNOST KMETIJSTVA IN PODEŽELJA OB VSTOPU MADŽARSKE V EU)  
G. JUHÁSZ, G. KEMÉNY in A. MÁTHÉ

67-73

   
ECONOMIC ASPECTS OF SLOVENE LIVESTOCK PRODUCTION IN CHANGING ENVIRONMENT  
(GOSPODARSKI VIDIKI SLOVENSKE ŽIVINOREJSKE PROIZVODNJE V SPREMINJAJOČEM SE OKOLJU)  
S. KAVČIČ

75-81

   
SITUATION AND PERSPECTIVE ON THE DEVELOPMENT OF PIG AND POULTRY PRODUCTION IN THE POSTWAR PERIOD IN BOSNIA AND HERZEGOVINA  
(STANJE IN PERSPEKTIVE RAZVOJA PRAŠIČEREJE IN PERUTNINARSTVA V POVOJNEM OBDOBJU V BOSNI IN HERCEGOVINI)  
S. ADILOVIĆ, A. GAIĆ, E. ADILOVIĆ, V. ŠAKIĆ in M. SMAJLOVIĆ

83-86

   
Genetika in selekcija  
   
GENETIC STANDARDS AND BREEDING METHODS FOR FARM ANIMALS IN THE EU  
(GENETSKI STANDARDI IN SELEKCIJSKE METODE PRI DOMAČIH ŽIVALIH V EVROPSKI UNIJI)  
P. GLODEK

87-95

   
HERITABILITY (h2) ESTIMATION OF CERTAIN TRAITS SERVING AS MEASURES OF VALUE IN PURE-BRED HUNGARIAN PIG POPULATIONS  
(OCENA HERITABILITETE (h2) DOLOČENIH LASTNOSTI KOT MERILO VREDNOTENJA POPULACIJE ČISTOKRVNIH MADŽARSKIH PRAŠIČEV)  
L. CSATÓ, J. FARKAS, A. OBORNIK, L. RADNÓCZI in E. GROENEVELD

97-103

   
INFLUENCE OF GENOTYPE ON TISSUE GROWTH IN SWINE  
(VPLIV GENOTIPA NA RAST TELESNIH TKIV PRI PRAŠIČIH)  
G. KUŠEC Gordana KRALIK, A. PETRIČEVIĆ, Draženka GUTZMIRTL in Sonja JOVANOVAC

105-109

   
INFLUENCE OF GENOTYPE ON SLAUGHTERING PIG VALUE ACCORDING TO S-EUROP STANDARD  
(VPLIV GENOTIPA NA KLAVNO VREDNOST PRAŠIČEV PO DOLOČILIH S - EUROP STANDARDA)  
Đ. SENČIĆ, Gordana KRALIK, B. ANTUNOVIĆ, Z. ANTUNOVIĆ, A. PETRIČEVIĆ in Anica PERKOVIĆ

111-115

   
VARIABILITY OF THE CHARACTERISTICS OF HOGS BETWEEN SOWS WITHIN THE BOAR  
(VARIABILNOST PRAŠIČEV MED SVINJAMI ZNOTRAJ MERJASCA)  
Marija ĐIKIĆ, I. JURIĆ in D. MUNJAS

117-123

   
DEVELOPMENT OF THE PANNON WHITE RABBIT BREED AND CHANGES IN RESULTS FOR PRODUCTION BETWEEN 1988 AND 1997  
(RAZVOJ KUNCEV PASME PANNON WHITE IN SPREMEMBE REZULTATOV PROIZVODNJE MED 1988 IN 1997)  
Z. SZENDRŐ, Edit NÉMETH-BÍRÓ in I. RADNAI

125-130

   
STUDY ON BODY FAT CONTENT IN PEKIN, MUSCOVY AND MULE DUCKS  
(VSEBNOST TELESNIH MAŠČOB PRI PEKINŠKIH, MUŠKATNIH IN RACAH KRIŽANKAH)  
S. SZASZ in F. BOGENFÜRST

131-134

   
Vrednotenje klavne kakovosti  
   
CARCASS EVALUATION SYSTEMS IN THE EU  
(SISTEM OCENJEVANJA KLAVNIH POLOVIC V EVROPSKI UNIJI)  
E. KALLWEIT in Martina HENNING

135-140

   
A NOTE ON QUALITY OF CATTLE SLAUGHTERED IN SLOVENIA  
(ANALIZA KAKOVOSTI ZAKLANIH GOVED V SLOVENIJI)  
S. ŽGUR in Marjana DROBNIČ

141-146

   
ANALYSIS OF LEAN MEAT CONTENT IN SLAUGHTER PIGS IN SLOVENIA  
(ANALIZA MESNATOSTI PRAŠIČEV NA LINIJI KLANJA V SLOVENIJI)  
Milena KOVAČ in Špela MALOVRH

147-154

   
CHANGES IN THE SLAUGHTER VALUE OF THE HUNGARIAN PIG STOCK ON THE BASIS OF THE EUROP CLASSIFICATION SYSTEM  
(SPREMEMBE VREDNOSTI ZAKLANIH MADŽARSKIH PRAŠIČEV NA OSNOVI EUROP KLASIFIKACIJSKEGA SISTEMA)  
L. CSATÓ in A. OBORNIK

155-158

   
INVESTIGATION OF THE POSSIBILITY OF EARLY DETERMINATION OF THE FATTENING CAPACITY AND SLAUGHTERING QUALITIES OF PIGS BY APPLYING BIOCHEMICAL TESTS  
(PROUČITEV MOŽNOSTI ZA ZGODNJO DOLOČITEV ZMOGLJIVOSTI RASTI IN KLAVNE KAKOVOSTI PRAŠIČEV Z BIOKEMIČNIMI TESTI)  
S. ADILOVIĆ, M. HAMAMDŽIĆ, Aida HODŽIĆ, E. ADILOVIĆ in V. ŠAKIĆ

159-163

   
EXAMINATION BY MEANS OF COMPUTER TOMOGRAPHY OF MUSCLE DEVELOPMENT IN MERINO AND SUFFOLK SHEEP  
(RAZISKAVA RAZVOJA MIŠIC PRI MERINO IN SUFFOLK OVCAH S POMOČJO RAČUNALNIŠKE TOMOGRAFIJE)  
D. MEZŐSZENTGYÖRGYI in A. LENGYEL

165-171

   
CARCASS QUALITY OF BROILERS RELATED TO GROWTH RATE IN FATTENING  
(POVEZANOST KLAVNE KAKOVOSTI BROJLERJEV IN INTENZIVNOSTI RASTI V ČASU PITANJA)  
Gordana KRALIK, G. KUŠEC, R. SCITOVSKI, Z. ŠKRTIĆ in A. PETRIČEVIĆ

173-178

   
IN VIVO ESTIMATION OF CHANGES IN BODY COMPOSITION OF RABBIT DOES DURING PREGNANCY USING THE TOBEC METHOD  
(IN VIVO OCENA SPREMEMB V SESTAVI TELESA BREJIH KUNK Z UPORABO METODE TOBEC)  
G. MILISITS, R. ROMVÁRI, Z. SZENDRO, A. LÉVAI in Tünde GYARMATI

179-182

   
Kakovost animalnih proizvodov  
   
THE QUALITY OF OUR MEAT PRODUCTS AND COMPARISON WITH EU  
(KAKOVOST NAŠIH MESNIH IZDELKOV IN PRIMERJAVA Z EU)  
B. ŽLENDER

183-190

   
QUALITY OF POULTRY PRODUCTS IN ASPECTS OF EU LEGISLATION  
(KAKOVOST PERUTNINSKIH PROIZVODOV V LUČI EVROPSKE ZAKONODAJE)  
Antonija HOLCMAN, D. TERČIČ in R. VADNJAL

191-196

   
HARMONIZATION OF THE QUALITY OF POULTRY MEAT WITH EU LEGISLATION  
(PRILAGAJANJE KAKOVOSTI PERUTNINSKEGA MESA ZAHTEVAM EU)  
C. VARGA in Vera ŠMIGOC

197-202

   
CRITERIA FOR HYGIENIC IRREVOCABILITY OF FOOD OF ANIMAL ORIGIN  
(KRITERIJI HIGIENSKE NEOPOREČNOSTI ŽIVIL ŽIVALSKEGA IZVORA)  
J. MARINŠEK

203-207

   
EVALUATION OF DIETARY VALUE OF HORSE MEAT  
(OCENA DIETETIČNE VREDNOSTI KONJSKEGA MESA)  
S. MAKRAY, C. HANCZ, T. G. MARTIN in J. STEFLER

209-212

   
EVALUATION OF LIVER AS A SOURCE OF VITAMIN A  
(PREHRANSKI POMEN JETER ZA OSKRBO Z VITAMINOM A)  
Vesna JEŠE in Renata CIGLARIČ

213-217

   
SIGNIFICANCE OF THE PRODUCTION AND THE MANUFACTURE OF SHEEP MEAT FOR THE DEVELOPMENT OF THE MEAT INDUSTRY OF BOSNIA AND HERZEGOVINA  
(POMEN PROIZVODNJE IN PREDELAVE OVČJEGA MESA ZA MESNO INDUSTRIJO BOSNE IN HERCEGOVINE)  
F. ČAKLOVICA, S. ADILOVIĆ, M. SMAJLOVIĆ, E. ADILOVIĆ in V. ŠAKIĆ

219-223

   
CONCEPTION OF QUALITY CONTROL IN THE HUNGARIAN FISHERY  
(KONCEPT KONTROLE KAKOVOSTI V MADŽARSKEM RIBIŠTVU)  
C. HANCZ, S. KÖRMENDI, J. PEKLI in M. PERÉNYI

225-228

   
ADAPTING THE MILK AND MILK PRODUCTS' QUALITY CONTROL TO THE DIRECTIVES OF THE EUROPEAN UNION  
(PRILAGAJANJE KONTROLE KAKOVOSTI MLEKA IN MLEČNIH IZDELKOV SMERNICAM EVROPSKE ZVEZE)  
Slavica GOLC–TEGER

229-235

   
MILK COMPOSITION IN RECORDED COWS AND THE QUALITY OF PURCHASED MILK IN THE LAST TEN YEARS IN SLOVENIA  
(SESTAVA MLEKA PRI KRAVAH V KONTROLI IN KAKOVOST ODKUPLJENEGA MLEKA V ZADNJIH DESETIH LETIH V SLOVENIJI)  
Marija KLOPČIČ, J. POGAČAR in Ivana VALJAVEC

237-243

   
MILK QUALITY ON MERCATOR KMETIJSKO GOSPODARSTVO KOČEVJE FARMS REGARDING EU STANDARDS  
(KAKOVOST MLEKA NA FARMAH MERCATORJEVEGA KMETIJSKEGA GOSPODARSTVA V KOČEVJU GLEDE NA ZAHTEVE EVROPSKE UNIJE)  
Marija RAJČEVIČ, J. ŽLINDRA, A. VIDIC in K. POTOČNIK

245-251

   
PRODUCTION AND COMPOSITION OF SHEEP AND GOAT MILK IN SLOVENIA  
(PRIREJA IN SESTAVA MLEKA DROBNICE V SLOVENIJI)  
D. KOMPAN, Suzana BREŽNIK, D. BIRTIČ in Marjana DROBNIČ 253-256
   
THE COMPETITIVE CAPACITY OF HUNGARIAN MILK PRODUCTION IN THE EXPANDED EUROPEAN UNION  
(KONKURENČNOST MADŽARSKEGA MLEKARSTVA V LUČI ŠIRITVE EVROPSKE UNIJE)  
I. HEINRICH, C. BORBÉLY, G. SZÉLES in A. OLSOVSZKY

257-260

   
ESTIMATION OF IMMUNOGLOBULIN-G CONTENT OF COLOSTRUM AND MILK FROM WHEY PROTEIN CONTENT IN RUMINANT ANIMALS  
(OCENA VSEBNOSTI IMUNOGLOBULINOV-G V MLEKU IN KOLOSTRUMU PREŽVEKOVALCEV Z DOLOČITVIJO VSEBNOSTI BELJAKOVIN V SIROTKI)  
Zsuzsanna KISS-CSAPÓ, I. HOLLÓ, Éva VISI-VARGA, Éva BALLA-TERLAKY in A. KOVÁCS

261-265

   
A NEW METHOD FOR THE QUANTITATIVE DETERMINATION OF PROTEIN OF BACTERIAL ORIGIN ON THE BASIS OF D-AMINO ACID CONTENT  
(NOVA METODA ZA KVANTITATIVNO DOLOČANJE BELJAKOVIN BAKTERIJSKEGA IZVORA NA OSNOVI VSEBNOSTI D-AMINOKISLIN)  
J. CSAPÓ, J. SCHMIDT, Zsuzsanna KISS-CSAPÓ, I. HOLLÓ, Éva VISI-VARGA in Éva BALLA-TERLAKY

267-272

   
ESTIMATION OF STAYABILITY TRAITS IN BLACK-AND-WHITE COWS IN SLOVENIA  
(OCENA PREŽITVENE SPOSOBNOSTI PRI KRAVAH ČRNOBELE PASME V SLOVENIJI)  
J. POGAČAR, K. POTOČNIK, I. KUMP in Anka DOLINAR

273-278

   
AN EXAMINATION OF THE MILKING ABILITY OF HUNGARIAN SIMMENTAL COWS  
(MOLZNOST MADŽARSKIH LISASTIH KRAV)  
B. HUTH, I. HOLLO, I. FÜLLER in Zsuzsanna KISS-CSAPO

279-284

   
DEPENDENCE OF MACHINE MILKING DURATION ON DIFFERENT TECHNOLOGICAL PROCEDURE USE  
(ODVISNOST TRAJANJA MOLŽE OD UPORABE RAZLIČNIH TEHNOLOŠKIH POSTOPKOV)  
D. KRALIK, Ž. BUKVIĆ, R. EMERT in R. ZIMMER

285-289

   
INFLUENCE OF CROP DENSITY AND FERTILIZATION ON CORN YIELD AND HIGHER EFFICIENTY IN MILK PRODUCTION  
(VPLIV GOSTOTE PRIDELKA IN GNOJENJA KORUZE NA VIŠJI PRIDELEK KORUZE IN VIŠJO UČINKOVITOST MLEČNE PROIZVODNJE)  
M. JURIŠIĆ, M. STJEPANOVIĆ, Ž. BUKVIĆ, M. DOMAČINOVIĆ in Ivana JURIŠIĆ

291-297

   
CHEMICAL ORGANIC-LEPTIC HONEY DETERMINATION IN HONEY-HERBS IN THE REGION SLAVONIJA AND BARANJA  
(KEMIČNE IN ORGANOLEPTIČNE LASTNOSTI MEDU MEDONOSNIH ZELIŠČ NA PODROČJU SLAVONIJE IN BARANJE)  
Z. TUCAK, Z. PUŠKADIJA, D. BEŠLO, Ž. BUKVIĆ in Zlata MILAKOVIĆ

299-302

   
Ekologija in etologija  
   
WELFARE AND ENVIRONMENTAL REGULATIONS IN ANIMAL PRODUCTION  
(SMERNICE ZA ZAŠČITO ŽIVALI IN OKOLJA V ŽIVINOREJI)  
E. von BORELL

303-308

   
THE EFFORTS FOR SUSTAINABLE ANIMAL PRODUCTION IN SLOVENIA  
(PRIZADEVANJA ZA SONARAVNO ŽIVINOREJO V SLOVENIJI)  
J. OSTERC  
   
EFFICIENCY OF DIFFERENT AMOUNT OF CATTLE DUNG ON SOIL MICROORGANISMS AIMING AT FARM ENVIRONMENT PROTECTION  
(VPLIV RAZLIČNIH KOLIČIN GOVEJEGA GNOJA NA TALNE MIKROORGANIZME Z OZIROM NA VARSTVO OKOLJA V BLIŽINI FARM)  
Zlata MILAKOVIĆ, Ž. BUKVIĆ, Suzana BRKIĆ, R. ZIMMER in R. EMERT 315-320
   
SILAGE EFFLUENT AND WATER POLLUTION  
(SILAŽNI SOK IN ONESNAŽENJE VODA)  
Jasna M. A. STEKAR 321-325
   
LEGISLATION OF ANIMAL CARE AND PROTECTION  
(ZAKONODAJA NA PODROČJU OSKRBE IN ZAŠČITE ŽIVALI)  
Gabriella BARACS 327-330
   
ENVIRONMENTAL INTERACTIONS IN AN EXTENSIVE OUTDOOR KEEPING SYSTEM FOR PIGS  
(INTERAKCIJE MED OKOLJEM IN PRAŠIČI PRI EKSTENZIVNI REJI NA PROSTEM)  
Z. HÁZAS, A. HORN in S. KÖRMENDI 331-334
   
STUDIES ON THE BEHAVIOUR OF GOOSLINGS UNDER INTENSIVE CONDITIONS  
(OBNAŠANJE GOSI V INTENZIVNIH POGOJIH REJE)  
M. MOLNÁR, T. MOLNÁR in F. BOGENFÜRST 335-337
   
Tehnološka problematika  
   
CORRELATION OF FEED CONVERSION WITH WEIGHT GAIN AND CHICKENS MORTALITY  
(POVEZANOST KONVERZIJE KRME S PRIRASTOM IN SMRTNOSTJO PIŠČANCEV)  
D. BODAKOŠ, Ž. BUKVIĆ, I. BOGUT in Zlata MILAKOVIĆ 339-343
   
CHANGES IN MAGNETIC RESONANCE RELAXATION TIMES IN THE MUSCLE TISSUE OF BROILER CHICKENS  
(SPREMEMBE V MAGNETNO RESONANČNEM RELAKSACIJSKEM ČASU MIŠIČJA BROJLERJEV)  
Z. PETRÁSI, R. ROMVÁRI, I. TAKÁCS, Z. SÜTŐ in I. REPA 345-349
   
EFFECT OF FEED RESTRICTION DURING THE LAYING PERIOD ON THE REPRODUCTIVE PERFORMANCES OF GEESE KEPT UNDER INTENSIVE CONDITIONS  
(VPLIV OMEJEVANJA KRME V ČASU NESNOSTI NA REPRODUKCIJSKE LASTNOSTI GOSI V INTENZIVNIH POGOJIH REJE)  
F. BOGENFÜRST 351-355
   
THE EFFECT OF THE MONITORING OF THE TEMPERATURE OF INCUBATORS AND THE EFFECT OF VARIOUS TEMPERATURES ON THE HATCHABILITY OF GOOSE EGGS  
(VPLIV SPREMLJANJA TEMPERATURE INKUBATORJA IN VPLIV TEMPERATURE INKUBATORJA NA VALILNOST GOSJIH JAJC)  
Krisztina DANDÉ in F. BOGENFÜRST 357-361
   
EFFECT OF PRE-WARMING FREQUENCY ON HATCHABILITY OF LONG STORED GOOSE EGGS  
(VPLIV POGOSTNOSTI PREDGRETJA NA VALILNOST DALJŠI ČAS SKLADIŠČENIH GOSJIH JAJC)  
Monika PANDUR in F. BOGENFÜRST 363-367
   
EFFECTS OF FIVE PROTEIN LEVELS ON REPRODUCTIVE TRAITS OF
UTILITY-TYPE PIGEONS
 
(VPLIV REŽIMA KRMLJENJA S PETIMI STOPNJAMI VSEBNOSTI BELJAKOVIN NA REPRODUKCIJSKE LASTNOSTI GOSPODARSKIH GOLOBOV)  
I. MELEG, P. HORN, K. DUBLECZ in L. VINCZE 369-372
   
EFFECT OF FEED ADDITIVE “KANNE FERMENTGETREIDE TROCKEN” ON REPRODUCTION PARAMETERS OF RABBIT DOES  
(UČINKI KRMNEGA DODATKA “KANNE FERMENTGETREIDE TROCKEN” NA PROIZVODNE KAZALCE V VZREJI KUNCEV)  
Ajda KERMAUNER in M. ŠTRUKLEC 373-379
   
EFFECT OF DRY AND LIQUID BREAD FERMENTATION PRODUCTS ON UTILISATION OF NUTRIENTS IN PIGS  
(VPLIV SUHEGA IN TEKOČEGA KRUHOVEGA FERMENTACIJSKEGA PRODUKTA NA IZKORISTLJIVOST HRANIL PRI PRAŠIČIH)  
M. ŠTRUKLEC in J. SALOBIR 381-385
   
EXAMINATION OF PERINATAL TOXICOSIS CAUSED BY THE FUMONISIN B1 MYCOTOXIN IN NEWBORN PIGLETS  
(PROUČEVANJE PERINATALNE ZASTRUPITVE Z MIKOTOKSINOM FUMONIZIN B1 PRI NOVOROJENIH PUJSKIH)  
A. TÓTH, G. TORNYOS, Melinda KOVÁCS-ZOMBORSZKY in F. VETÉSI 387-390
   
ENERGY AND CRUDE PROTEIN YIELD IN FIRST CUTS OF DIFFERENT LUCERN VARIETIES  
(VSEBNOST ENERGIJE IN SUROVIH BELJAKOVIN V PRVI KOŠNJI RAZLIČNIH SORT LUCERNE)  
I. LAKI in A. MÁTHÉ 391-396
   
KAZALO PRISPEVKOV PO SKUPINAH ZNANJA  
INDOK za zootehniko

397

   
ABECEDNO KAZALO AVTORJEV  
INDOK za zootehniko

399

 

Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta