Home 


ISSN 0459-6404

Ljubljana, 1996

Suplement 24


Platnica (PDF) | Predstavitev | Uredništvo | Organizator (PDF)

   

VSEBINA

 
Stran
PROIZVODNJA MLEKA V PRIHODNOSTI
  
ECONOMY AND MARKETING IN DAIRY INDUSTRY  
(EKONOMIJA IN MARKETING V MLEKARSKI INDUSTRIJI)  

D. HUGHES

13-14

 
EUROPEAN DAIRY MARKETS – TRENDS AND PROSPECTS  
(PREGLED IZGLEDOV IN MOŽNOSTI EVROPSKEGA MLEČNEGA TRGA)  
W. Krostitz

15-24

 
The Austrian dairy industry before and after EU membership  
(AVSTRIJSKO MLEČNO-PREDELOVALNA INDUSTRIJA PRED IN PO VKLJUČITVI AVSTRIJE V EVROPSKO ZVEZO)  
J. Haschka

25-29

   
VREDNOST INFORMACIJE PRI SPREJEMANJU ODLOČITEV: PRIMERI UPORABE V PROIZVODNJI IN PREDELAVI MLEKA  
S. KAVČIČ

31-37

   
VPLIV POOSTRENIH KRITERIJEV NA KAKOVOST SUROVEGA MLEKA IN STRUKTURO PROIZVAJALCEV  
J. HOČEVAR

39-45

   
PROJEKCIJA PROIZVODNJE MLEKA V SLOVENIJI  
S. Čepin, J. FerČej, M. Čepon

47-51

   
SELEKCIJA – REPRODUKCIJA – PRIREJA MLEKA  
   
MOŽNOSTI POVEČANJA KOLIČINE MLEKA IN VSEBNOSTI MLEČNE MAŠČOBE IN BELJAKOVIN S SELEKCIJO  
J. PogaČar

53-60

   
MLEČNO PROFILNI TEST – REZULTATI DVOLETNIH OPAZOVANJ  
T. Zadnik, Marija KlopČiČ, A. Pengov

61-69

   
OCENA PLEMENSKE VREDNOSTI ZA LASTNOSTI MLEČNOSTI Z MODELOM ŽIVALI PRI SLOVENSKI LISASTI PASMI  
Elizabeta Špela MÖNIG

71-76

   
PRIKAZ POTEKA AP KONTROLE Z RAČUNALNIŠKEGA VIDIKA  
Anka Dolinar, J. PogaČar, Marija KlopČiČ

77-80

   
GENI PROTEINOV MLEKA: MOLEKULARNI PRISTOP  
P. DovČ, J.F. Medrano

81-85

   
MASTITIS – ZDRAVSTVENI, TEHNOLOŠKI IN EKONOMSKI PROBLEM  
   
Managing support for mastitis therapy  
(UKREPI PRI ZDRAVLJENJU VNETIJ VIMENA)  
E. Kleinschroth

87-92

   
POVEZAVE: MLEČNOST – MOLZNOST – MASTITIS  
B. Šobar, S. KavČiČ, D. Kastelic, M. MikliČ

93-96

   
ŠTEVILO SOMATSKIH CELIC V OVČJEM MLEKU GLEDE NA BAKTERIOLOŠKI STATUS MLEČNE ŽLEZE  
A. Pengov, T. Zadnik, M. PogaČnik

97-104

   
PREDNOSTI MESEČNE KONTROLE ŠTEVILA SOMATSKIH CELIC POSAMEZNE KRAVE MOLZNICE PRI ZATIRANJU SUBKLINIČNEGA MASTITISA  
A. MijoviČ, A. Pengov, Marija KlopČiČ, T. Zadnik

105-109

   
MILKING MACHINE AND MASTITIS  
(MOLZNI STROJ IN VNETJE VIMENA)  
K. Rabold, G. Schlaiß , H. Grimm

111-119

   
PREHRANA VISOKO PRODUKTIVNIH MLEČNIH ŽIVALI  
ESTIMATION OF HAY ENERGY VALUE WITH A REGRESSION EQUATION
(OCENA ENERGIJSKE VREDNOSTI MRVE Z REGRESIJSKO ENAČBO)  
Jasna M.A. STEKAR, F. ZAGOŽEN, A. GOLOB

121-126

 
CHEMICAL COMPOSITION AND NUTRITIVE VALUE OF GRASS, CONSERVED BY VARIOUS METHODS  
(KEMIČNA SESTAVA IN HRANILNA VREDNOST TRAVE, KONZERVIRANE NA RAZLIČNE NAČINE)  
J. ŽGAJNAR, A. LAVRENČIČ, J. STOPAR

127-139

 
UČINEK SILIRNEGA DODATKA PLANTANAZEâ NA KEMIČNO SESTAVO IN IN VITRO PREBAVLJIVOST NEOVELE TRAVNE SILAŽE  
D. BABNIK, Jasna M.A. STEKAR, J. VERBIČ, Alenka MALENŠEK

141-146

 
VPLIV LETNEGA OBDOBJA NA KONCENTRACIJO SEČNINE V MLEKU  
Marija RAJČEVIČ, I. JAZBEC, Marija SIRK, J. LEVSTEK

147-153

 
NOVE TEHNOLOGIJE IN OPTIMIZACIJA V TEHNOLOŠKEM POSTOPKU  
AUTOMATION IN DAIRYING: NEW DEVELOPMENTS
(RAZVOJ AVTOMATIZACIJE V MLEKARSTVU)  
W. ROSSING, S. DEVIR, P.H. HOGERWERF, A.H. IPEMA, J.H.M. METZ

155-164

 
SOME ASPECTS ON GMPs IN FOOD INDUSTRY  
(NEKATERI VIDIKI "DOBRE PROIZVODNE PRAKSE" V ŽIVILSKI INDUSTRIJI)  
B. von BOCKELMANN 165-170
 
FACTORS THAT INFLUENCE MILKING QUALITY WITH DIFFERENT TYPE OF MILKING DEVICES
(DEJAVNIKI, KI VPLIVAJO NA KAKOVOST MLEKA PRI UPORABI RAZLIČNIH MOLZNIH NAPRAV)
L. TÓTH, P. SEMBERY, J. BAK 171-176
THE INFLUENCE OF RAW MATERIAL ON THE MICROSTRUCTURE OF PROCESSED CHEESE
(VPLIV OSNOVNE SUROVINE NA MIKROSTRUKTURO TOPLJENEGA SIRA)
Emilija STOJANOVIĆ, Zora MIJAČEVIĆ, M. BOKOROV 177-183
PREDNOSTI IN SLABOSTI AVTOMATSKEGA ZAJEMA TER RAČUNALNIŠKE OBDELAVE PODATKOV O KVALITETI SUROVEGA MLEKA
V. PIPAN 185-188
ODGOVORNOST DO TEHNOLOGIJ -VODENIH Z RAČUNALNIKOM, ZAHTEVA ZANESLJIVE INŽENIRSKE REŠITVE
E. VALINGER, D. KOSIČ, N. TABORŠAK, B. FAJDIGA, A. DOBERLET 189-194
VPLIV pH VREDNOSTI MED STISKANJEM NA SENZORIČNE LASTNOSTI EMENTALSKEGA SIRA
B. PERKO, Karmen KIPHUT 195-203
BIOTEHNOLOGIJA V MLEKARSTVU
HIGH-TECH STARTER CULTURES IN MILK PROCESSING
(VISOKO TEHNOLOŠKE STARTER KULTURE V PROIZVODNJI MLEKA)
L. De VUYST 205-214
BACTERIOCINS OF LACTIC ACID BACTERIA AS POTENTIAL BIOPRESERVATIVES
(BAKTERIOCINI MLEČNOKISLINSKIH BAKTERIJ KOT MOŽNI NARAVNI KONZERVANSI)
Bojana BOGOVIČ-MATIJAŠIĆ, Irena ROGELJ 215-222
DETECTION OF ANTIBACTERIAL ACTIVITY OF COMMERCIAL LACTIC ACID STARTER CULTURES
(UGOTAVLJANJE PROTIBAKTERIJSKE AKTIVNOSTI KOMERCIALNIH MLEČNOKISLINSKIH STARTER KULTUR)
Irena ROGELJ, Bojana BOGOVIČ-MATIJAŠIĆ, Andreja ČANŽEK 223-230
DECREASE OF CHOLESTEROL IN SOME CHEESE
(ZMANJŠANJE HOLESTEROLA V NEKATERIH VRSTAH SIRA)
I.F. VUJIČIĆ, Marija ŠKRINJAR, Mirjana VULIĆ, T. KÖNYVES, I. KURELJUŠIĆ, S. MIRECKI 231-234
MLEKARSTVO IN OKOLJE
EKOLOŠKI VIDIKI ČIŠČENJA IN RAZKUŽEVANJA V MLEČNOPREDELOVALNI INDUSTRIJI
M. KOREN 235-243
ANALITIKA V MLEKARSTVU, DEKLARIRANJE IN ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI MLEKA IN MLEČNIH IZDELKOV
CURRENT STATUS AND FUTURE TRENDS IN MICROBIOLOGICAL METHODOLOGY
(STANJE IN MOŽNOSTI RAZVOJA MIKROBIOLOŠKE METODOLOGIJE)
W. KNEIFEL 245-253
UGOTAVLJANJE PRISOTNOSTI BAKTERIJE Bacillus cereus V MLEKU IN MLEČNIH IZDELKIH
Karmen GODIČ-TORKAR 255-263
UGOTAVLJANJE PRISOTNOSTI BAKTERIOFAGOV V SIROTKI IN PROUČEVANJE FAGOV Lactococcus lactis fMB18 IN fMB20
Irena ROGELJ, Andreja MIKLIČ, Petra ANDREJKA 265-271
PRIMERJAVA DOLOČANJA VSEBNOSTI SEČNINE V MLEKU PO DVEH METODAH
Marija KLOPČIČ, Vanja PENCA-HABJAN, J. POGAČAR 273-278
ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI ANALIZ V MLEKARSKIH LABORATORIJIH
Slavica GOLC-TEGER 279-283
STANDARDI S PODROČJA MLEKA IN MLEČNIH PROIZVODOV
Mira KOS-ZUPANC 285-288
SHELF-LIFE AS A CONDITION FOR MILK PRODUCTION QUALITY
(TRAJNOST KOT MERILO KAKOVOSTI MLEČNIH IZDELKOV)
Jasmina LUKAČ-HAVRANEK, Mirza HADŽIOSMANOVIĆ 289-295
MILCHPRÜFRING BAYERN e.V.-RAW MILK QUALITY CONTROL IN BAVARIA
(NADZOR NAD KAKOVOSTJO MLEKA V MILCHPRÜFRING BAYERN e.V. NA BAVARSKEM)
C. BAUMGARTNER 297-302
RHEOLOGICAL PROPERTIES OF YOGHURT
(REOLOŠKE LASTNOSTI JOGURTOV)
M. BARUT, G. TORRIANO, M. ŽUMER 303-309
AROMA PROFILES AND SENSORY EVALUATION OF YOGHURT DURING STORAGE
(VONJ IN SENZORIČNA OCENA JOGURTOV MED SKLADIŠČENJEM)
Mirjana HRUŠKAR, Nada VAHČIĆ, Milana RITZ 311-322

MLEKO IN MLEČNI IZDELKI V PREHRANI

INFLUENCE OF DAIRY TECHNOLOGY ON NUTRITIONAL PROPERTIES OF MILK AND MILK PRODUCTS
(VPLIV TEHNOLOGIJE PREDELAVE MLEKA NA PREHRAMBENE LASTNOSTI MLEKA IN MLEČNIH IZDELKOV)
Z. PUHAN 323-331
MILK PRODUCTS "LIGHT" – WHAT'S SO SPECIAL?
(LAHKI MLEČNI IZDELKI – V ČEM SO POSEBNI?)
H. FOISSY 333-337
MLEKO KOT ŽIVILO IN ZDRAVILO – PREGLED NAJNOVEJŠIH RAZISKAV
S. RAKULJIČ-ZELOV, T. ZADNIK 339-344
IZBOLJŠEVANJE KAKOVOSTI SUROVEGA MLEKA V SLOVENIJI
Alenka URBANČIČ, J. ŽAKELJ 345-349
KAZALO PRISPEVKOV PO SKUPINAH ZNANJA
KAZALO INDOK ZA ŽIVINOREJO 351-353
ABECEDNO KAZALO AVTORJEV
KAZALO INDOK ZA ŽIVINOREJO 355-356

 

Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta