ECONOMY AND MARKETING IN DAIRY INDUSTRY |
|
(EKONOMIJA IN MARKETING V MLEKARSKI INDUSTRIJI) |
|
D. HUGHES
|
13-14
|
|
|
EUROPEAN DAIRY MARKETS – TRENDS AND
PROSPECTS |
|
(PREGLED
IZGLEDOV IN MOŽNOSTI EVROPSKEGA MLEČNEGA TRGA) |
|
W. Krostitz |
15-24
|
|
|
The Austrian
dairy industry before and after EU membership |
|
(AVSTRIJSKO
MLEČNO-PREDELOVALNA INDUSTRIJA PRED IN PO VKLJUČITVI AVSTRIJE V
EVROPSKO ZVEZO) |
|
J. Haschka |
25-29
|
|
|
VREDNOST
INFORMACIJE PRI SPREJEMANJU ODLOČITEV: PRIMERI UPORABE V PROIZVODNJI
IN PREDELAVI MLEKA |
|
S.
KAVČIČ |
31-37
|
|
|
VPLIV
POOSTRENIH KRITERIJEV NA KAKOVOST SUROVEGA MLEKA IN STRUKTURO
PROIZVAJALCEV |
|
J.
HOČEVAR |
39-45
|
|
|
PROJEKCIJA
PROIZVODNJE MLEKA V SLOVENIJI |
|
S.
Čepin, J. FerČej, M. Čepon |
47-51
|
|
|
SELEKCIJA – REPRODUKCIJA – PRIREJA MLEKA |
|
|
|
MOŽNOSTI
POVEČANJA KOLIČINE MLEKA IN VSEBNOSTI MLEČNE MAŠČOBE IN BELJAKOVIN S SELEKCIJO |
|
J.
PogaČar |
53-60
|
|
|
MLEČNO
PROFILNI TEST – REZULTATI DVOLETNIH OPAZOVANJ |
|
T.
Zadnik, Marija KlopČiČ,
A. Pengov |
61-69
|
|
|
OCENA
PLEMENSKE VREDNOSTI ZA LASTNOSTI MLEČNOSTI
Z MODELOM ŽIVALI PRI SLOVENSKI LISASTI PASMI |
|
Elizabeta
Špela MÖNIG |
71-76
|
|
|
PRIKAZ
POTEKA AP KONTROLE Z RAČUNALNIŠKEGA
VIDIKA |
|
Anka
Dolinar, J. PogaČar, Marija
KlopČiČ |
77-80
|
|
|
GENI
PROTEINOV MLEKA: MOLEKULARNI PRISTOP |
|
P.
DovČ, J.F. Medrano |
81-85
|
|
|
MASTITIS – ZDRAVSTVENI, TEHNOLOŠKI IN EKONOMSKI
PROBLEM |
|
|
|
Managing support
for mastitis therapy |
|
(UKREPI
PRI ZDRAVLJENJU VNETIJ VIMENA) |
|
E. Kleinschroth |
87-92
|
|
|
POVEZAVE:
MLEČNOST – MOLZNOST – MASTITIS |
|
B.
Šobar, S. KavČiČ, D. Kastelic, M. MikliČ |
93-96
|
|
|
ŠTEVILO
SOMATSKIH CELIC V OVČJEM MLEKU GLEDE NA BAKTERIOLOŠKI STATUS MLEČNE
ŽLEZE |
|
A.
Pengov, T. Zadnik, M. PogaČnik |
97-104
|
|
|
PREDNOSTI
MESEČNE KONTROLE ŠTEVILA SOMATSKIH CELIC POSAMEZNE KRAVE MOLZNICE
PRI ZATIRANJU SUBKLINIČNEGA MASTITISA |
|
A.
MijoviČ, A. Pengov, Marija
KlopČiČ, T. Zadnik |
105-109
|
|
|
MILKING MACHINE AND MASTITIS |
|
(MOLZNI
STROJ IN VNETJE VIMENA) |
|
K. Rabold, G.
Schlaiß , H. Grimm |
111-119
|
|
|
PREHRANA VISOKO
PRODUKTIVNIH MLEČNIH ŽIVALI |
|
|
|
ESTIMATION OF HAY ENERGY VALUE WITH A REGRESSION
EQUATION |
|
(OCENA ENERGIJSKE VREDNOSTI
MRVE Z REGRESIJSKO ENAČBO) |
|
Jasna M.A. STEKAR, F. ZAGOŽEN,
A. GOLOB |
121-126
|
|
|
CHEMICAL COMPOSITION AND NUTRITIVE VALUE OF GRASS,
CONSERVED BY VARIOUS METHODS |
|
(KEMIČNA SESTAVA IN
HRANILNA VREDNOST TRAVE, KONZERVIRANE NA RAZLIČNE NAČINE) |
|
J. ŽGAJNAR, A. LAVRENČIČ,
J. STOPAR |
127-139
|
|
|
UČINEK SILIRNEGA DODATKA
PLANTANAZEâ
NA KEMIČNO SESTAVO IN IN VITRO PREBAVLJIVOST NEOVELE
TRAVNE SILAŽE |
|
D. BABNIK, Jasna M.A.
STEKAR, J. VERBIČ, Alenka MALENŠEK |
141-146
|
|
|
VPLIV LETNEGA OBDOBJA NA KONCENTRACIJO SEČNINE V MLEKU |
|
Marija RAJČEVIČ, I. JAZBEC, Marija SIRK, J. LEVSTEK |
147-153
|
|
|
NOVE TEHNOLOGIJE IN OPTIMIZACIJA V TEHNOLOŠKEM
POSTOPKU |
|
|
|
AUTOMATION IN DAIRYING: NEW DEVELOPMENTS |
|
(RAZVOJ AVTOMATIZACIJE V
MLEKARSTVU) |
|
W. ROSSING, S. DEVIR, P.H. HOGERWERF, A.H. IPEMA, J.H.M.
METZ |
155-164
|
|
|
SOME ASPECTS ON GMPs IN FOOD INDUSTRY |
|
(NEKATERI VIDIKI "DOBRE PROIZVODNE PRAKSE" V
ŽIVILSKI INDUSTRIJI) |
|
B. von BOCKELMANN |
165-170
|
|
|
FACTORS THAT INFLUENCE MILKING QUALITY WITH DIFFERENT
TYPE OF MILKING DEVICES |
|
(DEJAVNIKI, KI VPLIVAJO NA
KAKOVOST MLEKA PRI UPORABI RAZLIČNIH MOLZNIH NAPRAV) |
|
L. TÓTH, P. SEMBERY, J. BAK |
171-176
|
|
|
THE INFLUENCE OF RAW MATERIAL ON THE MICROSTRUCTURE OF
PROCESSED CHEESE |
|
(VPLIV OSNOVNE SUROVINE NA MIKROSTRUKTURO TOPLJENEGA
SIRA) |
|
Emilija STOJANOVIĆ, Zora
MIJAČEVIĆ, M. BOKOROV |
177-183 |
|
|
PREDNOSTI IN SLABOSTI
AVTOMATSKEGA ZAJEMA TER RAČUNALNIŠKE OBDELAVE PODATKOV O
KVALITETI SUROVEGA MLEKA |
|
V. PIPAN |
185-188 |
|
|
ODGOVORNOST DO TEHNOLOGIJ
-VODENIH Z RAČUNALNIKOM, ZAHTEVA ZANESLJIVE INŽENIRSKE REŠITVE |
|
E. VALINGER, D. KOSIČ, N.
TABORŠAK, B. FAJDIGA, A. DOBERLET |
189-194 |
|
|
VPLIV pH
VREDNOSTI MED STISKANJEM NA SENZORIČNE LASTNOSTI EMENTALSKEGA SIRA |
|
B. PERKO, Karmen KIPHUT |
195-203 |
|
|
BIOTEHNOLOGIJA V MLEKARSTVU |
|
|
|
HIGH-TECH STARTER CULTURES IN MILK
PROCESSING |
|
(VISOKO TEHNOLOŠKE STARTER KULTURE V
PROIZVODNJI MLEKA) |
|
L. De VUYST |
205-214 |
|
|
BACTERIOCINS OF LACTIC ACID BACTERIA AS
POTENTIAL BIOPRESERVATIVES |
|
(BAKTERIOCINI MLEČNOKISLINSKIH
BAKTERIJ KOT MOŽNI NARAVNI KONZERVANSI) |
|
Bojana BOGOVIČ-MATIJAŠIĆ,
Irena ROGELJ |
215-222 |
|
|
DETECTION OF ANTIBACTERIAL ACTIVITY OF
COMMERCIAL LACTIC ACID STARTER CULTURES |
|
(UGOTAVLJANJE
PROTIBAKTERIJSKE AKTIVNOSTI KOMERCIALNIH MLEČNOKISLINSKIH STARTER
KULTUR) |
|
Irena ROGELJ, Bojana BOGOVIČ-MATIJAŠIĆ,
Andreja ČANŽEK |
223-230 |
|
|
DECREASE OF CHOLESTEROL IN SOME CHEESE |
|
(ZMANJŠANJE HOLESTEROLA V NEKATERIH VRSTAH
SIRA) |
|
I.F. VUJIČIĆ,
Marija ŠKRINJAR, Mirjana VULIĆ,
T. KÖNYVES, I. KURELJUŠIĆ, S.
MIRECKI |
231-234 |
|
|
MLEKARSTVO IN OKOLJE |
|
|
|
EKOLOŠKI
VIDIKI ČIŠČENJA IN RAZKUŽEVANJA V MLEČNOPREDELOVALNI INDUSTRIJI |
|
M. KOREN |
235-243 |
|
|
ANALITIKA V
MLEKARSTVU, DEKLARIRANJE IN ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI MLEKA IN MLEČNIH
IZDELKOV
|
|
|
|
CURRENT STATUS AND FUTURE TRENDS IN
MICROBIOLOGICAL METHODOLOGY |
|
(STANJE IN MOŽNOSTI
RAZVOJA MIKROBIOLOŠKE METODOLOGIJE) |
|
W. KNEIFEL |
245-253 |
|
|
UGOTAVLJANJE PRISOTNOSTI BAKTERIJE Bacillus
cereus V MLEKU IN MLEČNIH IZDELKIH |
|
Karmen GODIČ-TORKAR |
255-263 |
|
|
UGOTAVLJANJE
PRISOTNOSTI BAKTERIOFAGOV V SIROTKI IN PROUČEVANJE FAGOV
Lactococcus
lactis fMB18 IN fMB20 |
|
Irena ROGELJ, Andreja MIKLIČ,
Petra ANDREJKA |
265-271 |
|
|
PRIMERJAVA DOLOČANJA
VSEBNOSTI SEČNINE V MLEKU PO DVEH METODAH |
|
Marija KLOPČIČ,
Vanja PENCA-HABJAN, J. POGAČAR |
273-278 |
|
|
ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI ANALIZ V MLEKARSKIH
LABORATORIJIH |
|
Slavica GOLC-TEGER |
279-283 |
|
|
STANDARDI S
PODROČJA MLEKA IN MLEČNIH PROIZVODOV |
|
Mira KOS-ZUPANC |
285-288 |
|
|
SHELF-LIFE AS A CONDITION FOR MILK
PRODUCTION QUALITY |
|
(TRAJNOST KOT MERILO KAKOVOSTI
MLEČNIH IZDELKOV) |
|
Jasmina LUKAČ-HAVRANEK,
Mirza HADŽIOSMANOVIĆ |
289-295 |
|
|
MILCHPRÜFRING
BAYERN e.V.-RAW MILK QUALITY CONTROL IN BAVARIA |
|
(NADZOR NAD KAKOVOSTJO MLEKA V MILCHPRÜFRING
BAYERN e.V. NA BAVARSKEM) |
|
C. BAUMGARTNER |
297-302 |
|
|
RHEOLOGICAL PROPERTIES OF YOGHURT |
|
(REOLOŠKE LASTNOSTI
JOGURTOV) |
|
M. BARUT, G.
TORRIANO, M. ŽUMER |
303-309 |
|
|
AROMA PROFILES AND SENSORY EVALUATION OF
YOGHURT DURING STORAGE |
|
(VONJ IN SENZORIČNA
OCENA JOGURTOV MED SKLADIŠČENJEM) |
|
Mirjana HRUŠKAR, Nada VAHČIĆ,
Milana RITZ |
311-322 |
|
|
MLEKO IN MLEČNI IZDELKI V PREHRANI
|
|
|
|
INFLUENCE OF DAIRY TECHNOLOGY ON NUTRITIONAL
PROPERTIES OF MILK AND MILK PRODUCTS |
|
(VPLIV
TEHNOLOGIJE PREDELAVE MLEKA NA PREHRAMBENE LASTNOSTI MLEKA IN MLEČNIH
IZDELKOV) |
|
Z. PUHAN |
323-331 |
|
|
MILK PRODUCTS "LIGHT" – WHAT'S SO
SPECIAL? |
|
(LAHKI MLEČNI
IZDELKI – V ČEM SO POSEBNI?) |
|
H. FOISSY |
333-337 |
|
|
MLEKO KOT ŽIVILO
IN ZDRAVILO – PREGLED NAJNOVEJŠIH RAZISKAV |
|
S. RAKULJIČ-ZELOV,
T. ZADNIK |
339-344
|
|
|
IZBOLJŠEVANJE KAKOVOSTI SUROVEGA MLEKA V
SLOVENIJI |
|
Alenka URBANČIČ,
J. ŽAKELJ |
345-349 |
|
|
KAZALO PRISPEVKOV PO SKUPINAH ZNANJA |
|
KAZALO INDOK ZA
ŽIVINOREJO |
351-353 |
|
|
ABECEDNO KAZALO AVTORJEV |
|
KAZALO INDOK ZA
ŽIVINOREJO |
355-356 |